Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Omstridt kullkraftverk stenges i Australia

Australias eldste kullkraftverk, Liddell, er lagt ned etter en lang politisk dragkamp. Anlegget skal nå gjøres om til et knutepunkt for fornybar energi.

(NTB-TT)

– Verden er i endring, og det er AGL også, sa eierselskapet AGL Energys administrerende direktør Damien Nicks i en uttalelse i forbindelse med nedstengningen av anlegget fredag.

Liddell ble åpnet i 1971, omtrent 40 mil nord for Sydney. Kullkraftverket har vært regnet som en utslippsbombe og har gjort at AGL har vært Australias verste forurenser. Stengingen anslås å innebære at utslippene fra landets energisektor vil gå ned med 5 prosent.

Til tross for nedstengingen er kull fortsatt et kjært barn i Australia og et viktig eksportprodukt. Kullkraftverkene var et stridstema i fjorårets valgkamp, da den kjente milliardæren Mike Cannon-Brookes forsøkte å kjøpe AGL for å reorientere selskapet mot sol- og vindkraft.

Overtakelsesforsøket mislyktes, men fikk likevel tilsiktet effekt. Etterpå trakk store deler av selskapets ledelse seg, og de nye lederne har lovet en raskere utfasing av kull.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT