Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Unicef: Sultedøden truer over 100.000 barn i Haiti

Gjengvolden i Haiti har ført til en økning på 30 prosent i alvorlig akutt underernæring hos barn. Livet til mer enn 100.000 unge mennesker er truet, ifølge FN.

(NTB-AFP)

De mer enn 115.000 barna som står i fare for å sulte i hjel på øya i Karibia i år, har økt fra nær 86.000 i fjor, melder FNs barnefond Unicef.

Rivaliserende gjenger har tatt kontroll over det meste av hovedstaden Port-au-Prince. Det skjedde etter at Haiti, den fattigste nasjonen i Amerika, ble rammet av en politisk og økonomisk krise etter attentatet i juli 2021 på president Jovenel Moïse.

– Sammen med det pågående kolerautbruddet er hyppigheten av barn med alvorlig underernæring økende. De vil dø om det ikke blir iverksatt hastetiltak, advarte Unicefs representant i Haiti, Bruno Maes.

Farlig å oppsøke helsehjelp

Haiti har nå mer enn 41.000 mistenkte tilfeller av kolera siden sykdommen kom tilbake i landet i oktober. Barn under 14 år utgjør nesten halvparten av tilfellene, ifølge uttalelsen.

– Stadig flere mødre og fedre i Haiti kan ikke lenger gi tilstrekkelig omsorg og næring til barna sine. Og foreldre kan ikke ta dem med til helsesentre på grunn av den økende, grufulle volden forårsaket av væpnede grupper, sier Maes.

Unicef oppgir at organisasjonen snarest trenger 17 millioner dollar for å håndtere krisen.

600 drept på én måned

Fra før lider nesten ett av fire haitiske barn av kronisk feilernæring, noe som skader utviklingen av deres fysiske og kognitive evner, advarer Unicef.

Mer enn 600 mennesker ble i april drept i gjengvold i Haiti, sa FN tirsdag, i en ny bølge av ekstrem vold som har rammet Port-au-Prince spesielt hardt.

FN har gjentatte ganger oppfordret verdenssamfunnet til å sende en spesialstyrke for å hjelpe Haitis politi og myndigheter med å gjenopprette ro og orden.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT