Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Eksstatsminister Imran Khan løslates mot kausjon i Pakistan

En domstol i Pakistan har gitt ordre om at eksstatsminister Imran Khan skal løslates mot kausjon. Han kan ikke pågripes på nytt de neste to ukene. (Oppdatert kl 13:28)

(NTB-Reuters)

– De hadde ingen juridisk rett til å pågripe meg. Jeg ble bortført. Det fremstår jungelens lover, sier Khan etter kjennelsen ble kjent fredag.

Kjennelsen kommer dagen etter at retten fastslo at pågripelsen og varetektsfengslingen av Khan var ulovlig. Det siste døgnet har han vært under sikkerhetsstyrkenes beskyttelse på et trygt sted i hovedstaden Islamabad.

– Høyesterett i Islamabad har gitt to ukers kausjon og beordret korrupsjonspolitiet om ikke å pågripe Khan i denne perioden, sier Khans advokat Faisal Chaudhry.

Den tidligere statsministeren har også fått pålegg om å samarbeide med påtalemyndigheten og må svare på anklager om mer enn 100 ulike lovbrudd, mange av dem knyttet til korrupsjon.

Selv hevder 70-åringen å være et uskyldig offer for en politisk heksejakt iscenesatt av nåværende statsminister Shahbaz Sharif, regjeringshæren i landet og USA. Dette avvises av alle tre.

SHOAIB SULTAN KOMMENTERER: — Pågripelsen av Imran Khan vil få store konsekvenser for Pakistans framtid

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT