Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Katrin Glatz Brubakk mottar Arne Fjellbus kirke- og samfunnspris

- Akkurat nå sitter barn og unge, i en gummibåt, på vei til Europa. Jeg håper at prisen kan være med å løfte og skape debatt om et tema vi som samfunn bør ta. Vi må se etter løsninger på\ flyktningkrisen som tar vare på menneskerettighetene. Vi kan ikke behandle folk sånn. Vi er alle like og skal ha like rettigheter, sier Brubakk.

Katrin Glatz Brubakk er en norsk barnepsykolog, universitetslektor ved NTNU og feltarbeider for blant annet Leger Uten Grenser.

– Det betyr mye å få en pris som er opprettet med grunnlag i et kristent og humanistisk verdisyn, hvor alle mennesker er like mye verdt og skal ha like rettigheter sier prisvinneren i en pressemelding.

Brubakk er også aktuell med boka «Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir» som hun har skrevet sammen med journalist Guro Kulset Merakerås. Boka ble utgitt med mål om å sette hvordan mennesker på flukt blir behandlet, inn i en historisk og politisk sammenheng.

— Katrin Glatz Brubakk får Fjellbuprisen for den måten hun har løftet fram skjebnen til flyktningene, særlig barn, i Moria-leiren i Hellas. Gjennom reiser, arbeid lokalt og det hun forteller oss, er hun en stemme for de som ikke høres. Det er viktige fortellinger fra Europas – og dermed vårt samfunns, skyggeside, sier biskop i Nidaros, Herborg Finnset.

LES BOKANMELDELSE: På innsiden av Moria leir, Europas skamplett

I statuttene står det at «Arne Fjellbuspris ble opprettet i 2017 for å hedre gi oppmerksomhet og fremme bevisstgjøring rundt grunnleggende kristne og humanistiske verdier i det offentlige rom. Nidaros bispedømmeråd ønsker å hedre organisasjoner eller personer som i biskop Fjellbus ånd, gjennom sitt mot og klarsyn, har bidratt til å rette oppmerksomhet mot og bevisstgjøre betydningen av kristne og humanistiske verdier i samfunns- og kulturliv.»

I 2015 var Katrin Glatz Brubakk på en fagkonferanse på den greske øya Lesvos. Siden den gang har hun vært en forkjemper for flyktningbarna i Moria. For barnepsykologen, forfatteren, feltarbeideren og den tidligere journalisten handler dette om et kall.

— Dette gjør jeg, fordi jeg ikke klarer å la være. For meg finnes det ikke noe alternativ, sier Brubakk.

I sin begrunnelse skriver juryen mellom annet at Brubakk gjennom hele sitt yrkesaktive liv har hatt et brennende engasjement for barns rettigheter og livsvilkår, for rettferdighet for de hardest rammede og svakest stilte, og for menneskeverd for de minste og forsvarsløse.

Prisen deles ut 2.august kl. 15.30 i Vår Frue kirke.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT