Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Verden mister stadig mer regnskog – områder på størrelse med Danmark gikk tapt i 2022

Rundt 4,1 millioner hektar primær regnskog forsvant i 2022, i hovedsak på grunn av menneskelig avskoging, viser en studie fra World Resources Institute (WRI).

(NTB-DPA-Reuters)

Det er en økning på 10 prosent fra 2021, skriver instituttet. Det totale arealet tapt skog tilsvarer landområdet til Danmark eller Sveits – eller at et skogområde på størrelse med elleve fotballbaner forsvinner i minuttet.

Regnskog i Brasil og Kongo har blitt særlig hardt rammet, og Brasil sto alene for 40 prosent av skogtapet. Avskogingen økte mest dramatisk i Ghana, Angola og Bolivia. Indonesia og Malaysia har på sin side klart å bremse avskogingen ytterligere. Særlig Indonesias harde politikk mot palmeoljeplantasjer har bistått i å bremse avskogingen.

I 2021 ble verdens ledere enige om å stanse avskogingen senest i 2030, men det går altså i feil retning foreløpig. Særlig Brasils høyreradikale president Jair Bolsonaro bidro til å øke avskogingen fra 2019 til 2022.

Primær regnskog inkluderer skog som ikke er blitt ryddet eller plantet på ny det siste århundret. Det er særlig viktig i kampen mot klimaendringer fordi de absorberer store mengder karbondioksid. Fjorårets avskoging frigjorde 2,7 gigatonn karbondioksid, som tilsvarer Indias årlige utslipp.

– 2022-tallet er særlig hjerteskjærende. Vi hadde håpet å se signaler om at vi nå nærmet vi oss et vendepunkt i skogtap, sier Francis Seymour i WRI.

Det totale skogtapet i verden, inkludert alle typer skog, falt med 10 prosent i 2022. Det skyldes i stor grad færre skogbranner i Russland.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT