Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norsk næringsliv på sitt beste! Over 50 selskaper møtte indisk guru på Stortinget

KRONIKK: - Vi i Norge kan når vi vil! Det fikk jeg bevis for da Sadhguru besøkte Norge den 16. juni i år, skriver Rina Sunder.

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Delta i debatten? Send innlegg til debatt@transitmedia.no.

Vi visste en stund at vi kom til å få storfint besøk fra India. Tidspunktet visste vi nesten også, men ikke om dette besøket faktisk ble noe av. Endelig dato og bekreftelse kom først rett før besøket startet. Det er ikke uvanlig ved ministerbesøk, men dette var ikke ministerbesøk.

Sadhguru er nemlig ingen hvilken som helst guru. Hva gjør man når man vet at dette er en personlighet som norsk næringsliv vil ha stor verdi av å treffe. Ikke bare personlighet, men også en guru fra India.

Rina Sunder

Ja, vi i Norge kan få litt rare assosiasjoner når vi tenker på guru. Men, dette er ingen ringere enn Sadhguru. En karismatisk personlighet som bærer med seg en svært viktig agenda om at vi alle må ta vare på jordsmonnet vårt. Vel, man tar telefonene og ringer til de selskapene som absolutt bør ha nytte av å få med seg Sadhgurus viktige budskap.

Yogi og visjonær

Sadhguru kaller seg selv for yogi, mystiker og visjonær, hovedrollen hans er likevel guru i den yogiske kulturen. En yogi er en som praktiserer yoga, en tradisjonell indisk åndelig disiplin som inkluderer meditasjon og åndelige øvelser.

Han har tidligere skrevet en rekke bøker og dikt, og er ansett å være blant de topp 50 mest innflytelsesrike menneskene i India. Sadhguru har mottatt presidentpriser for eksepsjonelle handlinger i Indias miljømessige og sosiale initiativ. Det moderne India har tidligere hatt han som gjest på seminaret «Er India en sekulær Nasjon?», og «Save Soil»- arrangementet vårt i regi av Norad under Arendalsuka. 

Sadhguru besøker utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim på Stortinget, 16. juni. Til venstre stortingsrepresentant for Frp, Himanshu Gulati, leder for Det moderne India, Rina Sunder, utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, Sadhguru, Erik Solheim og Venstre-politiker Ola Elvestuen. Foto: Raj Fylling

Sadhguru har forstått hvordan man bruker sosiale medier. Som en gammel indisk guru kan det være vanskelig å nå fram til alle mennesker, men om du klarer deg på de sosiale medier og plattformene hvor de unge menneskene bruker time etter time hver dag. Da har man en appell som rekker langt utover de generasjonene som ble født før sosiale medier gjorde sin inntreden.

I skrivende stund har Sadhguru mer en 11,4 millioner abonnenter og over 10 millioner følgere på Instagram. 

LES OGSÅ: Uro i nordøst: — Dette er Indias Tibet

Jord-utryddelse

Matjorden er definert som de øvre 12–24 cm av dyrkbart område Denne flaten har den høyeste konsentrasjonen av organisk materiale og mikroorganismer. 95% av maten vår dyrkes her. En håndfull med matjord inneholder flere antall levende organismer enn det er folk på planeten.

Sadhguru startet den globale Save Soil bevegelsen. Målet hans er å øke bevisstheten om og kjempe for helsen til matjorden. Hans mål er å få verdens ledere til å forplikte seg til å gi tilbake minst 3–6 % av det organiske innholdet i matjorden. Derfor var det flott å se at utviklingsminister Anne Beathe Tvinnerheim tok seg tid til å møte Sadhguru, selv om møtet ble bestemt på svært kort varsel.

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) anslår at ødeleggelsen av jord nå skjer 30-35 ganger raskere enn for bare noen tiår siden. Dette utgjør en stor trussel for matsikkerheten. Ettersom verdens befolkning øker, må også verdens matproduksjon øke i takt med befolkningen. God og dyrkbar jord er derfor svært viktig.

Fra venstre Sadhguru, Rina Sunder, påtroppende ambassadør til India May-Elin Stener, og tidligere SV-leder og UENP-sjef, Erik Solheim. Foto: Raj Fylling

Seksti plasser, seks dager og seks timer

Å ringe rundt og formidle at det nå kommer en guru til Norge, og som konsernledelser rundt om i Norge bør ta seg tid til å treffe, var ingen lett oppgave, men innsatsen ga høy uttelling. Onsdag kunne vi lene oss tilbake og se på listen over registrerte.

Vi kløp oss i armen og lurte på om det var sant. Over 50 selskaper var representert på Stortinget. Alle selskapene gjorde sitt ytterste for å identifisere en person på høyeste hold, enten til å stille på Stortinget eller å stille i rundebordsamtalen.

Dette er definitivt norsk næringsliv på sitt beste! 

Denne kronikken er skrevet av Rina Sunder, leder av organisasjonen Det moderne India.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT