Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Internasjonal speiderleir i Sør-Korea avsluttes på grunn av tyfon

Den internasjonale speiderleiren i Sør-Korea avsluttes tidlig som følge av en varslet tyfon. Nesten 700 norske speidere evakueres til en militærbase nær Seoul. (Utvidet artikkel)

(NTB-AFP-Reuters)

Norske, danske og islandske speidere forlater alle leiren mandag som følge av det varslede uværet, opplyser danske Celine Jagd, som er med på leiren som leder, til nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Norges speiderforbund reiser de norske speiderne til en amerikansk militærbase i nærheten av Seoul, der det vil være tilrettelagte aktiviteter sammen med de danske speiderne.

– Vi har ingen planer om å forlate Sør-Korea tidligere enn planlagt, sier kommunikasjonsrådgiver Kirvil Kaasa til NTB.

– Evakueringen pågår i god tid før tyfonen. Vi tar ingen sjanser, og helsen og sikkerheten til våre norske deltakere er det aller viktigste, understreker hun.

De norske deltakerne skal reise hjem til Norge som planlagt 12. august.

43.000 speidere

Den internasjonale speiderbevegelsen opplyste mandag at alle deltakerne reiser fra leiren i Saemangeum i Sør-Korea tidligere enn ventet. Leiren – eller World Scout Jamboree – ble innledet 1. august og skulle egentlig ha vart til 12. august.

Om lag 43.000 speidere fra 170 land har deltatt på leiren. Blant dem er nesten 700 norske speidere fordelt på 15 tropper, ifølge en pressemelding fra Norges speiderforbund.

Tidligere har hundrevis av speidere fått helsehjelp som følge av en ekstrem hetebølge. Sørkoreanske myndigheter har sendt militære leger til leiren for å hjelpe til, samtidig som de har utplassert busser med kjøleanlegg for å avhjelpe situasjonen.

Ekstremvær

I helgen reiste britiske og amerikanske speidere hjem som følge av bekymring knyttet til ekstremværet. Arrangørene ønsket imidlertid ikke å avlyse og oppmuntret deltakerne til å se på leiren som en «plattform til å takle utfordringer».

Den internasjonale speiderbevegelsen ba mandag sørkoreanske myndigheter om hjelp til å organisere hjemreisen for de mange deltakerne slik at de kan komme seg trygt av gårde.

Tyfonen Khanun er ventet å ramme mesteparten av Sør-Korea senere i uka.

Fakta: World Scout Jamboree

  • World Scout Jamboree blir i år arrangert for 25. gang. Det er verdensspeiderleir hvert fjerde år. 
  • Leiren er i Saemangeum i Sør-Korea fra 1. til 12. august. 
  • Leirplassen ligger ca. 20 mil sør for Seoul.
  • Det er ventet ca. 50 000 deltakere fra 170 land fra alle kontinentene. 
  • For fire år siden, i 2019, ble leiren arrangert i USA.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT