Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Skybrudd krevde mange liv nord i India

Kraftig monsunregn har resultert i flomstore elver og jordras i Indias Himalaya-region. Det er meldt om minst 49 omkomne.

(NTB-AP)

Ni mennesker omkom da er tempel kollapset, og sju omkom i et jordras utløst av skybrudd i Solan-distriktet i Himachal Pradesh søndag. Ytterligere ni personer er funnet omkommet etter to ras i delstatens hovedstad Shimla, og fire er funnet omkommet i et ras i Hamirpur-distriktet, opplyser myndighetene.

Mange er savnet i rasmassene, og redningsmannskaper jobbet mandag på spreng i håp om å finne overlevende. Myndighetene sier at de frykter at antallet omkomne vil stige.

Skybrudd og styrtregn er ikke uvanlig i Himalaya-regionen, men eksperter mener hyppigheten øker. De mener også at den globale oppvarmingen bidrar til økt fare for ras og flom fordi store breer i Himalaya smelter.

En definisjon på skybrudd er at det faller over 100 millimeter regn i løpet av en time, noe som ofte resulterer i styrtflom og skred i fjellområder.

Over 700 veier i området er stengt som følge av vann og ras, og alle skoler i delstaten holdt mandag stengt som følge av uværet.

I nabodelstaten Uttarakhand har monsunsesongen hittil krevd 60 liv, og i juli omkom over 100 mennesker da det nordlige India ble rammet av kraftig styrtregn.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT