spot_img

50 britiske parlamentsmedlemmer ber om stopp av Equinors oljefelt Rosebank

Over 50 britiske parlamentsmedlemmer og politikere har skrevet til energisikkerhetsminister Grant Shapps med oppfordring om å stanse utbyggingen av Equinors oljefelt Rosebank. Feltet er det største uutviklede oljefeltet i Storbritannia.

Brevet fra parlamentsmedlemmene føyer seg inn i rekken av økende motstand mot regjeringens støtte til nye utbygginger av fossilt brensel, og forrige ukes kunngjøring om regjeringens planer om å utstede 100 nye Nordsjølisenser.  I brevet begrunner parlamentsmedlemmene fra alle de store partiene hvorfor Equinors oljefelt må stoppes. De hevder at det ville være «dypt uansvarlig» å gi grønt lys til et oljefelt som vil produsere over 200 millioner tonn CO2 om oljen brennes. Dette tilsvarer å drive 56 kullkraftverk i ett år eller mer enn […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  913FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT