Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norsk Folkehjelp: Per Nergaard blir fungerende generalsekretær

Per Nergaard har ledet organisasjonen midlertidig siden Henriette Westhrins avgang i mai. Nå konstituerer Norsk Folkehjelps styre ham som generalsekretær inntil en permanent løsning er på plass.

Det var etter et ekstraordinært styremøte i Norsk Folkehjelp den 3. mai i år at Henriette Westhrin gikk av som Norsk Folkehkjelps generalsekretær med umiddelbar virkning.

Norsk Folkehjelps sentralstyre ønsket da ikke å støtte Westhrins retning for organisasjonen, noe som gjorde av Westhrin gikk av, på dagen.

Norsk Folkehjelp er en fantastisk organisasjon. Det er derfor trist å fortelle at jeg slutter som generalsekretær. Men noen ganger blir uenighetene så store, på felt som er så sentrale, at det ikke er mulig å fortsette, sa hun dengang.

Assisterende generalsekretær Per Nergaard gikk da umiddelbart – og midlertidig – inn i rollen som leder for organisasjonen, noe som nå formaliseres gjennom et vedtak i det nye styret.

— Med dette sikrer vi kontinuitet i ledelsen før vi kan ansette en ny generalsekretær. Per har beviselig tatt dette ansvaret på en veldig god måte, når organisasjonen har trengt det tidligere, sier styreleder Jan Olav Andersen i en pressemelding.

Landsmøtet i Norsk Folkehjelp valgte nytt sentralstyre lørdag 26. august. Det nye Sentralstyret møttes søndag og vedtok å konstituere Per Nergaard som fungerende generalsekretær.

Nergaard har 30 års fartstid i organisasjonen, de siste syv årene som assisterende generalsekretær. Han har vært konstituert generalsekretær også tidligere.

LES OGSÅ: Går på dagen som generalsekretær for Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Organisasjonen jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT