Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Øker støtten til småbønder og fiskere i utviklingsland med nesten 1 milliard – ble annonsert på festival

Utviklingsministeren annonserte 1 milliard ekstra til FNs landsbruksorganisasjon på en festival i Central Park i New York.

Norge øker støtten til fattige småbønder og fiskere som produserer mat til lokale markeder i utviklingsland med 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

Det melder regjeringen på sine nettsider.

Det var på Global Citizen-festivalen i Central Park i New York at utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) kunngjorde at regjeringen vil øke kjernestøtten til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) med 50 prosent.

Dette tilsvarer ifølge regjeringen 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

– Folk må settes i stand til å brødfø seg selv og samfunnene rundt seg. Det er ofte lite som skal til for at fattige småbønder og fiskere kan levere sunn og trygg mat i større mengder enn i dag, men de trenger hjelp til å utvikle landbruk og fiskeri som er tilpasset klimaendringene. Denne type matproduksjon er avgjørende for bekjempe sult, sier Tvinnereim.

Regjeringen opplyser at IFAD vil bruke pengene i sårbare områder på landsbygda i utviklingsland på en måte som gjør landbruket mer tilpasset klimaendringene og som bedre verner om det biologiske mangfoldet. Pengene skal også stimulere til større private investeringer i landbruket.

Investeringsfond med USAID

Den ekstra bevilgningen FNs organisasjon for landbruksutvikling (IFAD) annonseres få dager etter at det ble kjent at Norge og USA skal bruke 350 millioner kroner hver, på et landbruksfond som skal sikre mer privat kapital til afrikanske småbønder.

Det norsk-amerikanske initiativet – FASA-programmet – ble lansert av utviklingsminister Tvinnereim og sjefen for USAID Samantha Power under FNs høynivåuke i New York forrige mandag. Målet er blant annet å minske avhengigheten av importert mat.

– Jeg mener dette er et viktig skritt for mer selvforsyning og mindre importavhengighet for afrikanske land, sier Tvinnereim i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Norge og USA vil hjelpe afrikanske småbønder med nytt fond

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT