Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Blir i jobben: Hun er nå ansatt som UNICEF-sjef på permanent basis

UNICEF Norge har ansatt Maria Greenberg Bergheim som ny generalsekretær. De siste seks månedene har hun vært fungerende generalsekretær i organisasjonen.

Greenberg Bergheim begynte i UNICEF Norge som utviklingsdirektør i januar 2022, og gikk inn i rollen som fungerende generalsekretær i april 2023, etter at Camilla Viken gikk av i mars.

Camilla Viken gikk av som generalsekretær i UNICEF Norge på svært kort varsel. Nyheten kom 16. mars og Viken sluttet i jobben dagen etter.

— Maria har ledet UNICEF Norge som interimleder i et halvt års tid og oppnådd gode resultater med arbeidsmiljøet og skaffet seg solid innsikt i driften av stiftelsen, sier president og styreleder i UNICEF Norge, Hilde Britt Mellbye.

— Hun har klare visjoner for det videre arbeidet og et varmt engasjement for medarbeidere — og ikke minst for målet om å nå hvert barn i tide. Vi mener at Maria med sin bakgrunn, kan tilføre organisasjonen nye ideer og bidra til å gjøre verdens største hjelpeorganisasjon for barn enda mer synlig i Norge, sier Mellbye.

Før hun begynte i UNICEF jobbet Greenberg Bergheim som politisk rådgiver på Stortinget, for Kristelig folkeparti (Krf), i årene 2019 til 2022. Hun har også mangeårig bakgrunn fra organisasjonen Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).

— Det er en krevende tid med store globale kriser for verdens barn, og vi vil trenge et sterkt UNICEF både her hjemme og der ute. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet sammen med mine kollegaer i Norge og resten av verden, sier Greenberg Bergheim.

— UNICEF, som verdens største organisasjon for barn, har en helt unik posisjon og kraft til å virkelig skape varige endringer for barn og sørge for en verden hvor de kan overleve, vokse opp og utvikle samfunnet videre, sier hun.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT