Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Risikerer livstids fengsel for medvirkning til folkemord. Sveriges mest omfattende rettssak har forgreninger til norsk sokkel

(STOCKHOLM  / TRANSIT MAGASIN) På tiltalebenken i Stockholm tingrett står to menn. Toppledere i daværende Lundin Oil. Kun drapet på Olof Palme har krevd mer etterforskningsressurser i Sverige. Pengene fra Sudan ble investert på norsk sokkel og la grunnlag for det største utenlandske oljeselskapet. Nå er virksomheten kjøpt opp av Aker BP.

Det er en grå oktoberdag i Stockholm. På vei inn til Stockholm tingrett passerer to aldrende dresskledde menn sikkerhetskontrollen foran meg. De er tiltalt for medvirkning til folkemord i Sudan. Vi er inne i den sjette uka av rettssaken mot Lundin Oil. Denne uka tok jeg togturen til Stockholm tingrett for å følge rettssaken mot Lundin Oil fra rettssalen, torsdag 5. oktober. Sveriges påtalemyndighet har etterforsket saken i over 10 år. Svenske Ian Lundin og hans forsvarer Torgny Wetterberg på den ene siden. Sveitseren Alexandre […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT