Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Risikerer livstids fengsel for medvirkning til folkemord. Sveriges mest omfattende rettssak har forgreninger til norsk sokkel

(STOCKHOLM  / TRANSIT MAGASIN) På tiltalebenken i Stockholm tingrett står to menn. Toppledere i daværende Lundin Oil. Kun drapet på Olof Palme har krevd mer etterforskningsressurser i Sverige. Pengene fra Sudan ble investert på norsk sokkel og la grunnlag for det største utenlandske oljeselskapet. Nå er virksomheten kjøpt opp av Aker BP.

Det er en grå oktoberdag i Stockholm. På vei inn til Stockholm tingrett passerer to aldrende dresskledde menn sikkerhetskontrollen foran meg. De er tiltalt for medvirkning til folkemord i Sudan. Vi er inne i den sjette uka av rettssaken mot Lundin Oil. Denne uka tok jeg togturen til Stockholm tingrett for å følge rettssaken mot Lundin Oil fra rettssalen, torsdag 5. oktober. Sveriges påtalemyndighet har etterforsket saken i over 10 år. Svenske Ian Lundin og hans forsvarer Torgny Wetterberg på den ene siden. Sveitseren Alexandre […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT