Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

«Massemedie-hysteri» fikk Lundin-selskapet til å gå på offensiven

(STOCKHOLM / BLANKSPOT) Den sjette uken begynte med et nytt bevistema. Aktor ville vise at Lundin-selskapet avfeide informasjon om forbrytelser og i stedet startet en medie-motoffensiv ved å invitere journalister til områder som regimet nå kontrollerte.

Mellom 1998 og 2001 ble det publisert en rekke rapporter fra menneskerettighetsorganisasjoner om situasjonen i Lundinbolagets blokk 5A. Det er FNs ulike rapportører, Christian Aid, Amnesty og Human Rights Watch som alle publiserer vitnesbyrd om situasjonen i Sudan og hvordan oljeselskapene forverrer situasjonen for sivilbefolkningen. Rapportene følges av innslag i både svenske og internasjonale medier. Våren 2001 dominerer negative nyheter om Lundin-selskapet nyhetsdekningen. Dette er en rapporterende artikkel i en serie fra Stockholm tingrett. Det er det svenske magasinet Blankspot som daglig følger rettsforhandlingene i […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT