Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Redd Barna slår alarm: Over 800 barn fanget under ruinene i Gaza

Minst 870 barn er savnet i Gaza, og det er frykt for at de kan være fanget under ruinene av sammenraste bygninger, sier Redd Barna.

De pågående bombeangrepene, ødelagte veier og infrastruktur, samt mangel på drivstoff, hindrer redningsarbeidere i å nå fram til dem, advarer Redd Barna.

– De har utvilsomt store smerter, er livredde, alene og venter på hjelp. Hvis det ikke blir våpenhvile og beleiringen ikke blir opphevet, vil mange av dem rett og slett ikke få hjelp, sier Redd Barnas landdirektør i de okkuperte palestinske områdene, Jason Lee.

Mange barn drept

Israel har utsatt Gazastripen for en av de mest intensive bombekampanjene noensinne. Minst 5791 mennesker er drept og over 16.000 er såret. Angrepene skjer etter at Hamas angrep Israel og tok livet av minst 1400.

Det er mange barn blant ofrene på Gazastripen. Det er dokumentert gjennom en rekke bilder sendt ut av internasjonale nyhetsbyråer. Ifølge palestinske helsemyndigheter ble minst 305 barn drept på Gazastripen forrige døgn.

Redd Barna sier det er sannsynlig at barna som er savnet og fortsatt i live, har store lidelser. De som er reddet ut og er alvorlig skadd, får ikke grunnleggende behandling, ifølge Redd Barna.

Familier flykter fra hjemmene sine i Rafah på den sørlige enden av Gazastripen. Foto: UNICEF / Eyad El Baba

– Ufattelige grusomheter

De viser til ustanselige luftangrep som har skadet sykehus og ødelagt ambulanser.

– Mange av de som blir reddet, vil ikke få den behandlingen de trenger, for også helsevesenet har blitt offer for denne krigen. Alle parter må sørge for at barn som trenger spesialisert og livreddende behandling, kan få det utenfor Gaza, sier Jason Lee i Redd Barna.

– Barna i Gaza har opplevd ufattelige grusomheter. De har mistet sine hjem, sine kjære og sin trygghet. Vi må gjøre alt vi kan for å sikre at ikke flere tusen mister livet. Alle parter må gå med på en umiddelbar våpenhvile. For hver time som går, vil flere barn miste livet, avslutter han.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT