Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Anne Karin Sæther fra Footprint til Klimastiftelsen

— Klimastiftelsen er Norges grønne tankesmie, og spiller en viktig rolle i utviklingen av den norske klima- og energipolitikken. Jeg har fulgt med på hvordan de stadig har brakt nye ideer til torgs, og invitert ulike stemmer til å bryne seg mot hverandre, sier Anne Karin Sæther. 

Anne Karin Sæther kommer fra stillingen som Senior Manager i klimabyrået Footprint, som er en del av konsulentselskapet Sopra Steria.

Hun forteller at hun kommer til å savne kollegene i Footprint: 

— Jeg har lært så mye av dem, og av alle organisasjonene og bedriftene som jeg har jobbet med i de årene jeg har vært der. Sammen har vi bidratt til den grønne omstillingen en lang rekke steder.

Hun har tidligere vært journalist i NRK og Dagsavisen, kommunikasjonssjef i Miljøstiftelsen Bellona og politisk rådgiver i Utdanningsforbundet. I tillegg har hun skrevet dokumentarbøker om olje- og klimapolitikk.

— Nå skal jeg selv være med på å utvikle ideer og prosjekter i Klimastiftelsen, og jeg skal bidra til å styrke det strategiske arbeidet med politikk og kommunikasjon. Dessuten skal jeg også skrive litt for Energi og Klima, sier Sæther på egen Facebook-side.

Hun starter i Norsk klimastiftelse 1. desember 2023.

– Vi har fulgt Anne Karins arbeid over mange år, og gleder oss stort over at hun nå skal bli en del av Norsk klimastiftelse. Anne Karin har en sterk og variert bakgrunn som vi vil ha stor nytte av på mange måter, sier Klimastiftelsens leder Lars-Henrik Paarup Michelsen i en pressemelding.

Sæther har skrevet to bøker om norsk olje- og klimapolitikk: De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen (2017) og Må vi slutte med olje? En bok om alt det bra og alt det dårlige med norsk olje og gass (2023), den siste skrevet for yngre lesere.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT