Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Eivind Trædal blir leder for WWFs klima- og energiteam

Eivind Trædal trapper ned for Miljøpartiet De Grønne i Oslo bystyre og begynner i ny lederjobb for WWF Norge.

Eivind Trædal har fått ny jobb. I januar begynner han som leder for klima- og energiteamet i Verdens naturfond, WWF.

— Det feires med en tur ut i det som skal bli Oslos første nasjonalpark, sier Trædal.

— Gleder meg til å bekjempe klima- og naturkrisa sammen med noen av de skarpeste hodene i miljø-Norge, skriver Trædal på X/Twitter.

I dag jobber han som bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo. Han har vært gruppeleder for MDG i bystyret og også leder for samferdsel- og miljøutvalget.

— WWF har lenge vært en av de sterkeste premissleverandørene i miljøbevegelsen, og var opphavet både til klimaloven og klimabudsjettet, som vi innførte i Oslo da MDG fikk byrådsmakt i 2015. Ikke minst: de ser naturkrisa og klimakrisa i sammenheng, sier Trædal.

Trædal overtar jobben etter Ragnhild Waagaard, som allerede har gått til ny stilling i Kommunenettverk for Klimaomstilling.

– Vi synes det er flott at Eivind Trædal har et stort engasjement for temaene vi i WWF jobber med. Vi tror hans erfaring fra politikken og organisasjonsarbeid kan bidra til å løfte klima- og energiarbeidet vårt, sier WWFs leder Karoline Andaur til Altinget.

Trædal er valgt inn til Oslo bystyre for MDG også for perioden 2023-2027, men uten leder- eller utvalgsansvar for MDG i Oslo er ikke dette lenger en fulltidsjobb.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT