Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Alle de glemte krisene i 2023 var i Afrika, ifølge hjelpeorganisasjonen Care

I dag la utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen CARE frem sin rapport om krisene som fikk minst oppmerksomhet i 2023. I år, som i fjor, er alle landene på listen i Afrika.

For andre år på rad topper Angola listen over verdens mest underrapporterte kriser, men også de andre ni landene på listen ligger i Afrika, ifølge Care.

Det kommer fram i en rapport over de ti mest underrapporterte krisene i 2023 , som er utarbeidet av hjelpeorganisasjonen og medieovervåkingsbyrået Meltwater.

På listen står Angola, Zambia, Burundi, Senegal, Mauritania, Den sentralafrikanske republikk, Kamerun, Burkina Faso, Uganda og Zimbabwe.

– Internasjonale medier har hatt bred dekning av jordskjelvet i Tyrkia og Syria, krigen i Ukraina, og krigen på Gazastripen. Det er bra. Samtidig ser vi at noen kriser overskygger andre, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i Care Norge. 

Rapporten er et forsøk på å løfte frem en rekke andre, humanitære kriser, som påvirker millioner av mennesker hver eneste dag, og som dessverre går i glemmeboka, ifølge generalsekretæren.

Alle de glemte krisene er i Afrika  

I perioden som er undersøkt ble det kun publisert 1049 nettartikler om krisen i Angola internasjonalt. Til sammenlikning ble det publisert 273.279 artikler om Barbie-filmen, og nesten en kvart million artikler om den nye iPhone 15. 

– Medias oppmerksomhet rettes ofte dit det skjer noe spektakulært, som jordskjelv, kupp eller bomber. Men lidelsene er like store, og rammer ofte enda flere mennesker, i landene på Care sin liste. De får imidlertid ikke oppmerksomhet i medier som favoriserer hendelser foran langvarige kriser, sier Georgsen. 

Zambia er nummer to på Cares liste over glemte kriser. Landet er svært utsatt for konsekvenser av klimaendringene, og 1,35 millioner mennesker i landet er rammet av sult. Fra januar til september i fjor ble det internasjonalt publisert 1371 artikler internasjonalt om situasjonen i landet.  

I Burundi, som er det tredje landet på listen, er 5,6 millioner barn rammet av kronisk feilernæring. Inflasjonen i landet har gjort at prisen på matvarer har økt med nesten 40 prosent. Dette ble det publisert 3939 artikler om.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT