Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Kommer til Norge: Deeyah Khan holder Øverland-foredraget 2024

Skal fortelle fra sitt arbeid med å møte ekstremister og andre mennesker med ytringer og verdisyn som mange finner provoserende.

Den internasjonalt anerkjente og prisvinnende filmskaperen Deeyah Khan skal holde Øverland-foredraget i Oslo 21. januar.

Det såkalte Øverland-foredraget arrangeres årlig av Human-Etisk Forbund og ble innstiftet i fjor, da det aller første Øverland-foredraget ble holdt. Det var det redaktøren i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, Gérard Biard, som gjorde.

Les reportasje fra fjorårets Øverland-foredrag her.

Deeyah Kahn er født og oppvokst i Oslo i Norge med pakistanske foreldre, men hun flyttet til London på 90-tallet. I dag er hun mest kjent som dokumentsfilmskaper og menneskerettighetsaktivist, men yrkeskarrieren begynte hun som sang- og musikkartist.

Da hun forlot Norge og bosatte seg i London, skjedde det etter vedvarende hets fra konservative muslimer.

Deeyah Khan har vunnet en rekke internasjonale priser for sine dokumentarfilmer «der hun klarer å oppnå en åpen og ærlig dialog med personer som har radikale og ekstreme synspunkter», skriver HEF i sin presentasjon.

«Hvordan snakke med ekstremister»

«Om du deler vår bekymring for polarisering, ekkokamre og/eller kansellering av meninger som skiller seg fra majoriteten, er årets Øverland-foredrag midt i blinken for deg«, heter det videre i omtalen.

Før foredraget «Hvordan snakke med ekstremister» blir Deeyah Khan intervjuet av filosof og forfatter Kaja Melsom. Deretter vil hun delta i en panelsamtale med TV2-journalist Kadafi Zaman og ekstremismeforsker ved UiO, Tore Bjørgo.

Human-Etisk Forbund stiller seg bak retten til å ytre seg «til offentlig forargelse» – uten å bli straffet for det, fremholder organisasjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT