Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

El Niño og klimaendringer: 99 døde i brannene i Chile

Chile befinner seg midt i en "megatørke", og som har vart lengre enn man har opplevd på 1000 år.

Katastrofale branner herjer blant annet i Valparaiso-regionen. President Gabriel Boric erklærer landesorg over de døde. Presidenten har også erklært unntakstilstand. Langvarig varmt og tørt vær har skapt grunnlaget for brannene i Chile, trolig med værfenomenet El Niño og underliggende global oppvarming som bakgrunnsårsaker. Branner har også rammet nabolandet Argentina. I tillegg til de 99 som er slått fast som omkomne er mer enn 300 mennesker meldt savnet, ifølge NRK. Dagbladet skriver søndag kveld at nordmenn er blant folk som er evakuert fra brannutsatte områder. I løpet av de ti siste årene […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT