Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Norge oppretter ambassade i Senegal

Høsten 2024 åpner Norge en ambassade i Dakar. Ambassaden skal dekke flere land i det fransktalende Vest-Afrika.

Det er første gang Norge oppretter ambassade i Senegal. 

– Landet er en viktig multilateral samarbeidspartner for Norge, blant annet i kampen mot klimaendringer, men også for matsuverenitet, demokrati og menneskerettigheter, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i en pressemelding.

Ambassaden skal også ivareta Norges forhold til Burkina Faso, Mali, Mauritania, Niger og Tsjad, hvor Norge ikke har ambassader.

– Det er i Norges interesse å være sterkere til stede i Vest-Afrika og Sahel og utvikle partnerskap med innflytelsesrike land i den delen av Afrika. Jeg er glad for at vi nå får norske diplomater på bakken. De skal jobbe for å styrke vårt partnerskap med Senegal og for stabilisering og utvikling i regionen, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Fire diplomater skal bemanne stasjonen, sammen med lokalt ansatte.

I 2022 ga Norge 569 millioner kroner i bistand innsats i Mali, Burkina Faso, Niger og Senegal. Støtten gikk hovedsaklig til konfliktforebygging, humanitær innsats og utdanning.

– Dette er en region med betydelige behov og glemte kriser. Gjennom både humanitær innsats og langsiktig utviklingsbistand, vil vi bidra til å redde liv, styrke matsikkerhet og bærekraftig utvikling i regionen, sier Tvinnereim.

Sikkerhetssituasjonen i nabolandet Mali gjorde det nødvendig å stenge Norges ambassade i Bamako.

I dag har Norge 95 utenriksstasjoner.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT