Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Nina Hjellegjerde er ny daglig leder i Bellona

Nina Hjellegjerde er ansatt som ny daglig leder i Miljøstiftelsen Bellona, etter å ha vært assisterende daglig leder siden august i fjor.

– Det er svært motiverende å jobbe med kollegaer som sitter med konkrete løsninger på hvordan vi skal jobbe med klimakrisen. Jeg håper og tror at erfaringene jeg har opparbeidet meg vil være nyttige i Bellona når vi nå utvikler organisasjonen videre, sier Nina Hjellegjerde.

Hjellegjerde kom til Bellona fra Atlas-alliansen, en av Norges største mottakere av Norad-bistand, en organisasjon som jobber med menneskerettigheter og inkludering.

– Vi er utrolig glade for at Nina har sagt ja til å lede Miljøstiftelsen Bellona videre. Bellona har de siste årene hatt en sterk organisatorisk vekst, både i Norge og på våre kontorer i Brussel, Berlin og Vilnius. Som assisterende daglig leder har Nina allerede vist styret hvor verdifull hennes lange ledererfaring og kompetanse er når vi nå bygger framtidas Bellona, sier styreleder i Miljøstiftelsen Bellona, Henrik Lund.    

Hjellegjerde har over 20 års erfaring i organisasjonsutvikling og prosjektutvikling fra internasjonale organisasjoner. Hun var utstasjonert i åtte år i krigs- og kriserammede land for UNICEF hvor hun jobbet med utdanningsprosjekter. Nina var også sentral i utviklingen av NORCAP, som er en del av Flyktninghjelpen.

Bellona-stifter Frederic Hauge sier at Ninas internasjonale erfaring kommer godt med i jobben som daglig leder i Bellona:

— På forholdsvis kort tid har vi hatt en betydelig internasjonal vekst, og vi er i dag over 70 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Brussel, Berlin og Vilnius. Og vi skal vokse mer. Derfor er Ninas internasjonale erfaring av stor verdi for stiftelsen, sier Hauge.

Hjellegjerde har mellomfag i utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo og en Master of Education fra University of Bristol.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT