Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

NRK-korrespondent Yama Wolasmal vant IR-prisen 2024

Wolasmal vinner årets pris for sine intervjuer med representanter for Israel og Hamas.

Hovedprisvinner er NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal, som bor i Libanons hovedstad Beirut. Han sier at det er «utrolig hyggelig» å vinne årets IR-pris for intervjuene han gjennomførte med Netanyahus talsperson Mark Regev og Hamas-leder Osama Hamdan høsten 2023.

– Jeg ser på dette som anerkjennelse av den viktige og balanserte dekningen norsk presse har hatt av krigen, sier Wolasmal.

– Der de fleste land har hatt en skjev dekning føler jeg at Norge i stor grad har lykkes med å få frem nyansene, og gi folk den historiske konteksten som forklarer hvorfor denne konflikten er så fastlåst, sier Wolasmal i en pressemelding fra IR.

Yama Wolasmal (t.v.) med Mark Regev, spesialrådgiver til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Skjermdump: NRK

– Utenriksdekningen dominerte nyhetsbildet i 2023. Dette ga seg utslag i hele 55 nominasjoner til årets IR-pris, fordelt på 16 medier. De store mediehusene dominerer, og vi ser også at mange av de samme journalistene går igjen blant de nominerte, sier juryleder Anne Hege Simonsen.

Hun sier at mange av sakene er godt håndverk, men at noen kunne trengt litt ekstra bearbeiding av stoffet. Noen er også litt like.

– Vi har derfor lagt særlig vekt på de arbeidene som skiller seg litt ut, og har endt opp med én prisvinner og to hederlige omtaler, sier Simonsen.

Yama Wolasmal og Hamas’ talsperson Osama Hamdan i Beirut i Libanon. Skjermdump: NRK

Hederlig omtale går til Øystein K. Langberg og Nora Savosnick, samt Per Christian Selmer-Anderssen og Nora Savosnick.

Fakta: IR-prisen

  • Hvert år deler organisasjonen Internasjonal Reporter ut en pris for et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte kaster lys over et internasjonalt tema, gjerne gjennom å oppsøke nye og ukjente steder, finne og bruke varierte kilder og reise uvante problemstillinger.
  • Prisen kan gå til enkeltstående reportasjer og serier, inkludert fotoreportasjer. Det må ha vært publisert i et uavhengig norsk presseorgan i 2023. Selve prisen er på 20.000 kroner.
  • Organisasjonen Internasjonal Reporter drives på frivillig basis av et ulønnet styre, og prisen finansieres av bidrag fra norske mediebedrifter.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT