Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

SLUG endrer navn: Historiske årsmøtevedtak

Organisasjonen endrer navn og utvider arbeidsområdet.

Årsmøtet i organisasjonen ‘SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk’ har fattet historiske vedtak: Organisasjonen har fått nytt navn, og skal heller ikke lenger kun jobbe med utviklingsland.

SLUGs engelske navn er Debt Justice Norway. Nå er tida med det norske navnet ‘SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk’ over – organisasjonen skal heretter kun benytte det engelske navnet.

Navneendringen tydeliggjør også at den norske organisasjonen er del av det internasjonale Debt Justice-nettverket.

Årsmøtet 2024 bestod av 10 delegater fra Debt Justice Norways 37 medlemsorganisasjoner, samt observatører fra styre og ansatte. Gjennom det siste året har en egen vedtektskomité arbeidet med endringsforslag av vedtektene. Av politiske endringer ble det spesifisert at organisasjonen ikke kun arbeider med utviklingsland, men med alle lav- og mellominntektsland med ikke-bærekraftig gjeld.

I årsplanen ble det vedtatt at Debt Justice Norways viktigste politiske prioriteringer skal være arbeidet med utviklings- og klimafinansiering opp mot Financing for Development-konferansen i 2025, og arbeid med ansvarlig långivning og låneopptak. Organisasjonen fyller også 30 år i år.

Debt Justice Norway (tidligere ‘SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk’) er en nettverksorganisasjon med 37 tilsluttede organisasjoner og ungdomspartier. SLUG ble etablert som Aksjon Slett U-landsgjelda lokalt i Tromsø og på Nøtterø i 1992, og på nasjonalt nivå i 1994, da kalt Slett U-landsgjelda (SLUG).

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT