Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Strømmestiftelsen får 565 millioner i ny rammeavtale med Norad

Strømmestiftelsen får 565 millioner fra Norad til bistandsarbeid i Asia og Afrika de neste fem årene. Dette er det største offentlige tilskuddet i bistandsorganisasjonens historie.

— Vi er svært glade for denne tillitserklæringen og kvalitetsstempelet fra norske myndigheter. Norad anerkjenner med dette at Strømmestiftelsens arbeid for å sikre flere barn og unge skolegang og utvikle nye, grønne jobber har god effekt i kampen mot fattigdom, sier Erik Lunde, generalsekretær i Strømmestiftelsen.

Økningen fra forrige avtale er på 27 prosent. Programmene som dekkes av avtalen er i Mali, Burkina Faso, Myanmar, Niger, Bangladesh, Nepal, Sør-Sudan, Tanzania og Uganda. Felles for alle landene er at svært mange mennesker lever i ekstrem fattigdom. 

– Tilskuddet fra Norad går til programmer som skal gi mennesker en mulighet til å klatre ut av fattigdom, hovedsakelig gjennom utdanning og jobbskaping. Med ny avtale er det beregnet at Strømmestiftelsen vil nå 345.101 deltakere i perioden. 70 prosent av dem vil være kvinner. Avtalen sikrer at totalt 95.250 barn vil begynne på skolen i perioden, sier Lunde i en pressemelding.

Støtten fra Norad finansierer rundt 40 prosent av Strømmestiftelsens bistandsarbeid de neste fem årene. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT