Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Nyvalgt ledelse i Changemaker: – Krever bedre kontroll på norsk våpeneksport

Changemakers nyvalgte ledergruppe krever at norske våpenprodusenter tar ansvar for hvor deres våpen ender opp.

— Vi har lenge sagt at det er fare for at norske våpen ender opp i hendene på autoritære og krigførende regimer. Nå ser vi at Israel bruker norske våpen for å drepe sivile palestinere i Gaza. Dette kan vi ikke akseptere, sier Marte Hansen Haugan.

Haugan ble denne helgen gjenvalgt som leder i Changemaker. Hun får med seg Anette Paulsberg og Ragnhild Bergli som nye nestledere.

— At Norge tjener penger på Israels krigføring er forkastelig, sier Paulsberg i en pressemelding. — Det er ren ansvarsfraskrivelse når norske våpenprodusenter sier at de ikke kan gjøre noe for å hindre at våpnene deres blir solgt til Israel.

Changemaker har lenge kritisert norsk våpeneksport. Tidligere i år besøkte Haugan til ammunisjonsprodusenten Nammo, på Raufoss, med krav om at Nammo må ansvar for at norske våpen ender opp i Gaza:

— Når Nammo inviterer oss til besøk, viser det at de er presset til å lytte til oss. Nå er det på tide at de også tar til seg kritikken. Hvis ikke blir de indirekte medansvarlige i Israels krigsforbrytelser, sier Haugan.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT