Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Elleve måneder på rad med global rekordvarme

El Niño er over for denne gang, men unormal varme ser ut til å fortsette mange steder.

Varmerekorder kommer fortsatt på løpende bånd mange steder i verden.

De nye tallene fra EUs klimaovervåkingstjeneste C3S ble offentliggjort natt til onsdag norsk tid. Den kjølige våren her hjemme er på ingen måte representativ for tilstandene andre steder på kloden, eller for gjennomsnittet.

Gjennomsnittstemperaturen på jorda i forrige måned lå 0,14 grader over forrige april-rekord fra 2016, ifølge beregningene.

EU-forskerne konstaterer at april var den ellevte måneden på rad med rekordhøy global snittemperatur for den respektive måneden.

El Niño er over

Det naturlige værfenomenet El Niño, som bidrar til å midlertidig løfte temperaturen på jorda, har de siste månedene svekket seg. I midten av april erklærte australske meteorologer at El Niño var over for denne gang.

Likevel ligger temperaturene i verdenshavene fortsatt på rekordnivåer.

C3S’ direktør Carlo Buontempo sier i en uttalelse at naturlige svingninger som El Niño kommer og går, mens mengden klimagasser i atmosfæren fortsetter å stige.

– Dette vil fortsette å presse den globale temperaturen mot nye rekorder.

I Europa var det særlig øst på kontinentet det var uvanlig varmt i april. I Norden og på Island var det tvert imot kaldere enn normalt.

Hett i Asia

I Asia har heten vært sterk den siste tiden. Temperaturer på mer enn 43 grader er varslet i India, hvor det nå er valgperiode. Skoler i Bangladesh og på Filippinene har måttet stenge på grunn av varmen, og sør i Vietnam har det blitt erklært unntakstilstand, ifølge CNN.

Havtemperaturene ligger ennå rekordhøyt. I 13 måneder på rad har rekordene blitt slått. I april var den globale overflatetemperaturen i gjennomsnitt på 21,04 grader.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT