Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Ny varmerekord i India – 52,3 grader målt i New Delhi

(NTB-AFP) Temperaturen i New Delhi har steget til 50,5 grader. Aldri tidligere er det målt så høy temperatur i den indiske hovedstaden. (Oppdatert kl 12:55 med nye tall.)

Tirsdag ble det målt 49,9 grader ved to ulike målestasjoner i byen, noe som også var ny rekord. Onsdag steg den til 50,5 grader i forstaden Mungeshpur, opplyser landets meteorologiske institutt.

Myndighetene i New Delhi har utstedt farevarsel der folk blir bedt om å være forsiktige.

India er vant til høye sommertemperaturer, men de siste årene har klimaendringene ført til lengre, hyppigere og mer intense hetebølger, ifølge forskere. Temperaturene som er målt de to siste dagene, ligger nesten 10 grader over hva som er normalt på denne tiden av året.

For lite vann

I New Delhi, en by med 30 millioner innbyggere, er det også risiko for vannmangel. Alle innbyggere er blitt bedt om spare på vannet, samtidig som det er innført vannrestriksjoner. Det innebærer at enkelte nabolag kun har vanntilførsel i 15–20 minutter per dag.

Også i delstaten Rajasthan har temperaturen nådd 50,5 grader, noe som skjedde tirsdag. Landets høyeste temperatur noensinne – 51 grader – ble målt i delstatens ørkenregion Phalodi i 2016.

Syklon tar liv

Samtidig har delstatene Vest-Bengal og Mizoram nordøst i India blitt rammet av kraftig vind og regn som følge av en syklon som slo innover India og Bangladesh søndag. Minst 65 mennesker har omkommet i uværet, hvorav 47 i India, ifølge offisielle tall onsdag.

Bangladeshs meteorologiske institutt har meldt at syklonen er en av de lengste i landets historie, noe instituttet mener skyldes klimaendringene.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT