Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Disse fire skal lede Norads avdeling for humanitær og helhetlig innsats

Fra og med august overtar Norad nye forvaltningsoppgaver fra Utenriksdepartementet. Norad skal nå administrere og forvalte Norges humanitære bistand, over 7 milliarder kroner.

– Vi har sikret oss en sterk ledergruppe som gjør Norad godt rustet til å ta over ansvaret for forvaltingen av humanitær bistand, sier Norad-direktør Bård Vegar Solhjell i en uttalelse.

«Mange områder i verden er preget både av konflikt, akutt nød, klimakrise og behov for langsiktig kapasitetsbygging. Vi må tenke både humanitært og helhetlig, og denne avdelingen vil spille en sentral rolle i dette arbeidet», skriver Norad i pressemeldingen.

Nå er ledergruppa for den nye avdelingen — som skal forvalte over 7 milliarder kroner — klar:

Erik Abild er ansatt som direktør for den nye avdelingen:

Han kommer fra stillingen som regionsjef i Norges Røde Kors, hvor han har ledet organisasjonens humanitære innsats i Ukraina. Han har ti års erfaring med humanitært arbeid, blant annet fra Flykningehjelpen og NORWAC, hvor han ledet operasjoner i Syria og Gaza. Abild har ogå vært rådgiver for Kronprins Haakon.

LES MER: Dette blir Norads direktør for humanitær og helhetlig innsats

Avdelingen vil bestå av to seksjoner; seksjon for humanitær innsats og seksjon for forebygging og stabilisering. Nå er det klart hvem Abild får meg seg i ledergruppa i den nyopprettede avdelingen:

Stine Horn er ansatt som leder for seksjon for humanitær innsats:

Hun er i dag underdirektør i Utenriksdepartementet. Horn har mange års erfaring med humanitært arbeid fra ulike stillinger i Utenriksdepartementet, som direktør for partnerskap og utvikling i NORCAP (Flyktninghjelpen), som landdirektør i Norsk Folkehjelp i Libanon og som nestleder ved ambassaden i Beirut.

— Jeg går til jobben med stor ansvarsfølelse i en tid der de humanitære behovene øker drastisk. I seksjonen skal vi sette behovene til mennesker rammet av kriser i sentrum og respondere i tråd med de humanitære prinsippene. I samarbeid med partnere skal vi bidra til å finne løsninger som fremmer innovasjon, lokalt ledet respons og helhetlig innsats, sier Horn. 

LES OGSÅ: Sju organisasjoner får enklere vei til bistandspenger. Kan skape klasseskiller, sier tidligere Norad-ansatt

Gunvor W. Skancke er ansatt som leder for seksjon for forebygging og stabilisering:

Hun kommer fra stillingen som fungerende avdelingsdirektør i avdeling for partnerskap og omfordeling i Norad. Hun har erfaring fra en rekke ulike stillinger i Norad og Utenriksdepartementet. Skancke har blant annet jobbet som bistandsråd ved de norske ambassadene i Sør-Sudan og Kenya/Somalia.

— Når konflikter og sårbare situasjoner øker, blir menneskers liv verre og fattigdomsreduksjonen går i revers. Derfor er forebygging så viktig. Jeg gleder meg til å lede en seksjon med dyktige medarbeidere som skal jobbe både bredt og dypt med et mangfold partnere i ulike land og globalt både for å redusere fattigdom og styrke forebygging- og stabiliseringsinnsatser, sier Skancke. 

LES OGSÅ: Utdanningsforbundet: – Uforståelege kutt i utdanningsbistanden

Monica Svenskerud er ansatt som underdirektør i avdelingen:

Hun skal som underdirektør bistå avdelingsdirektøren med koordinering av prosesser og lede staben. Svenskerud kommer fra stillingen som underdirektør i seksjon for humanitære spørsmål i Utenriksdepartementet (UD) og har siden januar i år hospitert i Norad som prosjektleder for etableringen av den nye seksjonen for humanitær innsats. Monica har lang erfaring fra langsiktig og humanitær bistand, samt multilateralt arbeid fra ulike stillinger i UD og på ambassaden i Dar es Salaam og Colombo.

— Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med flinke medarbeidere i avdelingen og bidra til at Norad-UD-reformen blir en suksess. Dette er en fin anledning til å tenke nytt og jobbe strategisk med å effektivisere forvaltningen og få til en mer helhetlig innsats. Et tett og nært samarbeid med UD vil være helt avgjørende for å få de ønskede resultatene av reformen, sier Svenkerud.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT