Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Rekordvekst i arbeidsplasser og skatteinntekter fra Norfund-investeringer

Norfunds investeringer har skapt rekordmange nye arbeidsplasser og økte skatteinntekter, viser fondets årsrapport for 2023.

– Lønnet arbeid er den bærekraftige veien ut av fattigdom, og i et krevende år for mange fattige land er vi glade for å kunne rapportere om en rekordøkning i antallet arbeidsplasser, sier Norfunds administrerende direktør Tellef Thorleifsson.

Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland, har som formål å skape jobber og forbedre levekår gjennom bærekraftige investeringer.

Ved utgangen av 2023 var 625.000 personer ansatt i selskaper som Norfund har investert i, enten direkte eller gjennom fond. Tall fra fondets selskaper viser en økning på 37.200 nye arbeidsplasser fra 2022 til 2023.

I tillegg til arbeidsplasser, har investeringene ført til en økning i skatteinntekter. Totalt betalte selskapene i Norfunds portefølje 32,7 milliarder kroner i skatt i 2023, hvorav 21,2 milliarder var i Afrika.

– Økte skatteinntekter er avgjørende for at myndighetene i fattige land skal bli uavhengige av bistand og ha råd til å tilby grunnleggende tjenester som utdanning og helsehjelp, sier Thorleifsson.

Norfund har søndag offentliggjort noen av nøkkeltallene fra årsrapporten, som legges fram 18. juni.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT