Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

UNRWA-sjefen hyller Norge etter økning av støtten

Norge øker sin støtte til FN-organisasjonen UNRWA med 100 millioner kroner. UNRWA-lederen hyller Norge for å være en stødig støttespiller.

Pengene kommer i tillegg til støtten på 275 millioner som Norge allerede har bidratt med så langt i år, sa utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) på en pressekonferanse mandag.

– UNRWA har finansiering fram til juli, etter det vet vi ikke hva som skjer. Finansieringen kommer fra måned til måned, sier UNRWAs leder Philippe Lazzarini.

UNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger og er svært viktig for nødhjelpsarbeidet i Gaza. De koordinerer nesten all humanitærhjelp til det palestinske området.

Dyp krise

Organisasjonen har vært i dyp krise siden januar. Da stanset USA og en rekke andre land støtte som følge av beskyldninger fra Israel om at tolv av UNRWAs 13.000 Gaza-ansatte medvirket til angrepet mot Israel 7. oktober. Israel har ikke lagt fram bevis for påstandene. Nesten alle land har gjenopptatt støtten, men ikke USA.

Lazzarini er i Oslo mandag, der han har hatt møte med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og utviklingsministeren.

Takker Norge

Norge stanset ikke støtten etter de israelske beskyldningene. Lazzarini hyllet Norge for å være trofaste.

– Takk til den norske regjeringen for å være en sterk støttespiller til organisasjonen over lang tid, ikke bare økonomisk, men også for å være en strategisk partner, sa Lazzarini.

Lazzarini forteller om en svært vanskelig situasjon på Gazastripen og sier kampene fortsetter sør i området, blant annet i Rafah. På spørsmål om pausene som det israelske militæret skal ha innført i kamphandlingene, svarer han at ingenting er endret ennå.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT