Dødelige algoritmer

Annonse
greedy-fragile
Det forskes på algoritmer som peker ut terrorister. Faksimile: Wired.

Death by Algorithm: West Point-kode peker ut terrorister.

Det amerikanske militære har utviklet en matematisk algoritme som peker ut hvilke terrorister som bør forsvinne:

… an algorithm that identifies which people in a terror network really matter …

… the algorithm only looks at “degree” centrality — the number of ties a node has.

… doesn’t examine metrics like network “closeness,” which finds the shortest possible path between two nodes. Nor does it take into account the different roles played by different nodes — financier, propagandist, bomb-maker.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

ALGORITMEN har altså store svakheter, men varsler om hvordan matematikk og dataprogrammering benyttes for å forske på hvordan DATA kan peke ut terrorister.

FRAMTIDSSCENARIOET er at vi sitter med datamaskiner som peker ut mål – og datastyrte droner som utfører drapet.

Les hele saken: Death by algortihm – artikkel publisert i Wired – 12. Juni 2012

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Comments are closed.