Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Giverkonferanse lover 2,7 milliarder kroner til rohingya-krisen

Norge gir 60 millioner. Over 600 000 flyktninger har ankommet Bangladesh siden august.

Under en giverkonferanse i Genève i Sveits mandag 23. oktober ga verden løfter om å støtte rohingya-flyktninger og vertslandet Bangladesh med over 2,7 milliarder kroner. Norge vil bidra med i overkant av 60 millioner kroner.

Siden slutten av august har 603 000 flyktninger ankommet Bangladesh, mens tusenvis fremdeles befinner seg i Myanmar uten mulighet til å krysse grensen. Flyktningstrømmene fortsetter med uforminsket styrke, noe som har gjort dette til den raskest voksende flyktningkrisen i verden i dag.

IMG_3018-X2
Fra flyktningleiren Kutupalong i Cox’s Bazar, Bangladesh. Foto: OCHA/A.Burke

– Humanitære givere har i dag uttrykt sin solidaritet og medfølelse med familier og samfunn i nød, sier Mark Lowcock i en uttalelse. Han er FNs undergeneralsekretær for humanitære spørsmål og leder for FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA).

–  Disse svært sjenerøse løftene må nå raskt omdannes til livreddende støtte for de sårbare flyktningene og til hjelp for vertssamfunn på bristepunktet, legger han til.

Siden krisen begynte har FNs organisasjoner oppskalert hjelpeinnsatsen. 700 000 mennesker har blitt vaksinert mot kolera, og hundretusenvis av flyktninger har fått rasjoner med mat. Omfanget av krisen betyr at det er et kritisk behov for husly, tepper, rent vann, helsetjenester og andre former for hjelp.

Utfordringene forsterkes ved at Bangladesh allerede i forkant av krisen var vertskap for om lag 200 000 rohingya-flyktninger. I en uttalelse 23. oktober understreker IOM-direktør William Lacy Swing behovet for å ta tak i årsakene til flyktningstrømmen:

– Vi må oppfordre verdens ledere til å bidra til å finne en fredelig løsning på den langvarige krisen i Myanmar, og insistere på at landets myndigheter sørger for at en av verdens mest forfulgte folkegrupper får ivaretatt sin trygghet, sikkerhet og verdighet i Rakhine-delstaten, sier Swing.

Første steg nå er å gi hjelpearbeidere uhindret tilgang til de nordlige delene av Rakhine-delstaten.

LES OGSÅ:

En versjon av denne artikkelen ble første gang publisert hos UNRIC, 24. oktober.

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT