Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Norge øker støtten til den internasjonale migrant-organisasjonen

yemen_1
FNs organisasjon for migranter (IOM) bidrar til trygg hjemreise for migranter. Her 102 etiopiere som ankom Addis Abeba fra Jemen denne uka. Foto: IOM/Eman Awami

Norge gir 15 millioner kroner i kjernestøtte til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Dette kommer i tillegg til prosjektbidrag som er på over 125 millioner kroner årlig.

Støtten ble annonsert under IOMs årsmøte i Geneve 27. november. Kjernestøtte betyr at de ikke er koblet til enkeltprosjekter. Pengene skal bidra til å styrke organisasjonens oppgaver som koordinator for FNs migrasjonsnettverk, ikke minst nå når FNs migrasjonsplattform skal vedtas.

– IOM er den eneste globale organisasjonen som spesialiserer seg på migrasjon. Den har et stort globalt nettverk og gjør en viktig innsats i mange land og regioner. Norges støtte vil styrke organisasjonens arbeid for å forebygge irregulær migrasjon og tilrettelegge for frivillig retur og reintegrering, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding 27. november.

Les også: Hva er FNs migrasjonsavtale?

Når den globale plattformen for migrasjon blir formelt vedtatt i Marrakech, vil IOM få en ledende rolle i FNs arbeid med å følge opp plattformen.

– De nye oppgavene IOM nå påtar seg er viktige, ikke minst knyttet til forebygging. Kjernestøtten er ment å være et årlig norsk bidrag og er et signal om økt norsk engasjement i organisasjonen, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

IOM har i dag 172 medlemsland, med kontorer i mer enn 100 land. IOM har også kontor i Oslo.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT