Norge øker støtten til den internasjonale migrant-organisasjonen

FNs organisasjon for migranter (IOM) bidrar til trygg hjemreise for migranter. Her 102 etiopiere som ankom Addis Abeba fra Jemen denne uka. Foto: IOM/Eman Awami
Annonse
yemen_1
FNs organisasjon for migranter (IOM) bidrar til trygg hjemreise for migranter. Her 102 etiopiere som ankom Addis Abeba fra Jemen denne uka. Foto: IOM/Eman Awami

Norge gir 15 millioner kroner i kjernestøtte til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Dette kommer i tillegg til prosjektbidrag som er på over 125 millioner kroner årlig.

Støtten ble annonsert under IOMs årsmøte i Geneve 27. november. Kjernestøtte betyr at de ikke er koblet til enkeltprosjekter. Pengene skal bidra til å styrke organisasjonens oppgaver som koordinator for FNs migrasjonsnettverk, ikke minst nå når FNs migrasjonsplattform skal vedtas.

– IOM er den eneste globale organisasjonen som spesialiserer seg på migrasjon. Den har et stort globalt nettverk og gjør en viktig innsats i mange land og regioner. Norges støtte vil styrke organisasjonens arbeid for å forebygge irregulær migrasjon og tilrettelegge for frivillig retur og reintegrering, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding 27. november.

Les også: Hva er FNs migrasjonsavtale?

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Når den globale plattformen for migrasjon blir formelt vedtatt i Marrakech, vil IOM få en ledende rolle i FNs arbeid med å følge opp plattformen.

– De nye oppgavene IOM nå påtar seg er viktige, ikke minst knyttet til forebygging. Kjernestøtten er ment å være et årlig norsk bidrag og er et signal om økt norsk engasjement i organisasjonen, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

IOM har i dag 172 medlemsland, med kontorer i mer enn 100 land. IOM har også kontor i Oslo.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!