CeBIT 2015 in Hannover. Foto: Wikimedia / Olaf Kosinsky / CC BY-SA 3.0 de
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
2015-03-19_CeBIT_2015l_by_Olaf_Kosinsky-21
Illustrasjonsfoto: Wikimedia / Olaf Kosinsky / CC BY-SA 3.0 de

PODKAST: Land etter land vurderer å utestenge et av Kinas viktigste selskaper, Huawei, fra sin nasjonale kritiske infrastruktur. Selskapet står midt i en diplomatisk krise mellom USA og Kina.

- Annonse -

Også i Norge diskuteres det heftig rundt selskapets rolle i en utbygging av 5G-nettet, noe politiets sikkerhetstjeneste advarer mot. Samtidig er Huaweis finansdirektør arrestert i Canada, etter siktelse i USA. Det har ført til diplomatisk krise mellom USA og Kina, som fra før av er midt i en handelskrig. Konfliktene og spillet mellom de to stormaktene virker altså å tårne seg opp.

Hvordan skal et lite land som Norge trø i dette farvannet? Må vi “velge” mellom vår viktigste allierte, og fremtidens kanskje største økonomi og marked? Vi fikk med oss Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank 1, og Henning Kristoffersen, antropolog og Kina-analytiker, i studio. Det ble det debatt av!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/574645485″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.

- Annonse -Frontrunner.site
- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin