Regjeringen kaster en rekke oljeselskaper ut av Statens pensjonsfond. – Et steg i riktig retning, i følge Bellona

Frederic Hauge. Foto: Wikimedia / Jarvin / CC-BY-3.0
Annonse
Frederic_Hauge2
Frederic Hauge. Foto: Wikimedia / Jarvin / CC-BY-3.0

Bellona er fornøyd med at regjeringen kaster en rekke oljeselskaper ut av Statens Pensjonsfond utland, også kjent som Oljefondet. – Et steg i riktig retning, skriver miljøstiftelsen i en pressemelding i dag.

Nå må pengene investeres slik at Norges felleskasse blir en klimavinner, mener Bellona-leder Frederic Hauge. Han forventer at regjeringen nå kommer med flere endringer i den årlige stortingsmeldingen om oljefondet:

– Fondets mandat må åpne for å investere i lønnsom infrastruktur for nullutslippsløsninger. Dette gjelder for eksempel fornybar energi eller transport og lagring av CO2, sier Hauge.

Fornybar energi utgjør en stadig større del av verdens samlede energiproduksjon. Siden kostnadene for installasjon og drift har falt markant, så får man stadig mer igjen for hver krone investert.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Kampen mot klimaendringene gjør at Norge uansett må elektrifisere transportsektoren, fase ut og omstille olje og gass, og sørge for karbonfangst og -lagring.

– Det må investeres mye mer i virksomheter som får CO2-utslippene raskt ned. Det er store gevinstmuligheter for investeringer som gjør industrien til vinnere i en verden som skal ha netto nullutslipp av klimagasser, sier Hauge.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!