Norads nye kommunikasjonssjef, Malin Stensønes. Foto: Skjermdump fra Stensønes' Facebook-side.
10458322_792653057434631_190401043970203800_n
Norads nye kommunikasjonssjef, Malin Stensønes. Foto: Skjermdump fra Stensønes’ Facebook-side.

Malin Stensønes blir fungerende kommunikasjonsdirektør i Norad fra 24. april.

Stensønes er for mange kjent som politiker for Kristelig folkeparti (Krf), og overtar stillingen i Norad etter Mina Gerhardsen, som blir generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Stensønes tok i høst tydelig standpunkt for at Krf skulle gå inn i Solberg-regjeringen, i en kronikk oktober 2018, hvor hun skriver at «de verdiene og enkeltsakene som er særlig viktige for KrF, får vi større gjennomslag for ved å samarbeide til høyre». I samme kronikk slår hun også fast at da hun «valgte KrF for snart 30 år siden var to områder utslagsgivende for meg; solidaritet med verdens fattige og kampen for menneskeverdet».

Stensønes har skrevet to fagbøker, utgitt på Aschehoug. Hennes bok På vår vakt, om politiets beredskapstropp, ble av VGs anmelder beskrevet som «så ukritisk at det mest ligner et stykke propaganda», når den kom våren 2017. VGs politisk redaktør Hanne Skartveit omtalte boken derimot som «Det er en viktig bok. Vi lot våre beste menn i stikken». Stensønes har også utgitt boka «På våre egne – Soldatberetninger fra Afghanistan».

Hun var også direktør for Osloregionens Europakontor i perioden 2012-2014 og i Norges Rederiforbund fra 1999-2010. I 2001 ledet hun TV-aksjonen for Kirkens Nødhjelp. I 1989 var hun leder for Operasjon Dagsverk, da gikk OD-midlene til utdanningsprosjekter i Peru, gjennom Strømmestiftelsen.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)