Malin Stensønes blir ny kommunikasjonsdirektør i Norad

Norads nye kommunikasjonssjef, Malin Stensønes. Foto: Skjermdump fra Stensønes' Facebook-side.
Annonse
10458322_792653057434631_190401043970203800_n
Norads nye kommunikasjonssjef, Malin Stensønes. Foto: Skjermdump fra Stensønes’ Facebook-side.

Malin Stensønes blir fungerende kommunikasjonsdirektør i Norad fra 24. april.

Stensønes er for mange kjent som politiker for Kristelig folkeparti (Krf), og overtar stillingen i Norad etter Mina Gerhardsen, som blir generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Stensønes tok i høst tydelig standpunkt for at Krf skulle gå inn i Solberg-regjeringen, i en kronikk oktober 2018, hvor hun skriver at «de verdiene og enkeltsakene som er særlig viktige for KrF, får vi større gjennomslag for ved å samarbeide til høyre». I samme kronikk slår hun også fast at da hun «valgte KrF for snart 30 år siden var to områder utslagsgivende for meg; solidaritet med verdens fattige og kampen for menneskeverdet».

Stensønes har skrevet to fagbøker, utgitt på Aschehoug. Hennes bok På vår vakt, om politiets beredskapstropp, ble av VGs anmelder beskrevet som «så ukritisk at det mest ligner et stykke propaganda», når den kom våren 2017. VGs politisk redaktør Hanne Skartveit omtalte boken derimot som «Det er en viktig bok. Vi lot våre beste menn i stikken». Stensønes har også utgitt boka «På våre egne – Soldatberetninger fra Afghanistan».

Hun var også direktør for Osloregionens Europakontor i perioden 2012-2014 og i Norges Rederiforbund fra 1999-2010. I 2001 ledet hun TV-aksjonen for Kirkens Nødhjelp. I 1989 var hun leder for Operasjon Dagsverk, da gikk OD-midlene til utdanningsprosjekter i Peru, gjennom Strømmestiftelsen.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!