IT-direktør blir ny styreleder i Bellona

Kundedirektør i IT-konsernet KnowIT, Henrik A. Lund, blir ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.
Annonse
b0a93ada-9fd4-43c2-b733-a83b59678d27
Kundedirektør i IT-konsernet KnowIT, Henrik A. Lund, blir ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.

Henrik A. Lund er utnevnt som ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Lund er i dag kundedirektør i det nordiske IT-konsernet Knowit.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med øvrige styremedlemmer og ledergruppen for å videreføre det viktige arbeidet Bellona har gjort hver eneste dag siden grunnleggelsen i 1986, og jeg er ser fram til at vi sammen skal skape nye muligheter i miljøkampen, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

Lund har tidligere jobbet som leder for Bellonas næringslivssamarbeid, og vært stabssjef for José Maria Figueres, den tidligere presidenten i Costa Rica. Han er utdannet statsviter fra London School of Economics og Georgetown Universty, og har en MBA fra Norges Handelshøyskole.

– Bellona har skapt reell endring i miljø- og klimakampen over flere tiår, og styret skal tilrettelegge for at de dyktige fagfolkene skal gjøre dette også i fremtiden, sier Lund.

Bellonas grunnlegger Frederic Hauge er fornøyd med at Lund har takket ja til styrelederjobben.

– Det er viktig for Bellona å ha en styreleder som forstår hverdagen både i næringsliv, politikk og frivillighet. Henrik har en tverrfaglig kompetanse som er viktig for organisasjonen, og jeg er veldig glad for at han igjen har takket ja til å bidra i miljø- og klimakampens tjeneste, sier Hauge.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Bellonas styre har følgende medlemmer; Henrik Lund, Birgit Liodden, Frederic Hauge, Kari Torp, Todd Flach og Igor Koudrik (vara).

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!