Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Idrettsforbundet og Norad fortsetter samarbeidet i tre nye år

– Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien av NIFs sitt arbeid i det sørlige Afrika, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet.

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) og Idrettsforbundet har forlenget avtalen for tre nye år. NIF skal fortsette å jobbe med samarbeidspartnernes utvikling av demokratiske, rettighetsbaserte og etterrettelige organisasjoner, samt gi flere barn og unge får mulighet til å delta i idrettsaktiviteter.

— NIFs merverdi inn i det internasjonale utviklingssamarbeidet er først og fremst den lange erfaringen med likestilling, inkludering og barneidrett. NIFs lange erfaring med idrettsbistand i Afrika, gjør at både norske myndigheter og samarbeidspartnere i Sør ønsker å samarbeide med NIF, sier Fredrik Ødegaard, rådgiver internasjonalt utviklingssamarbeid i Idrettsforbundet i en pressemelding.

Avtalen, som har en verdi på 27 millioner kroner, sikrer NIF muligheten til å videreføre bistandsarbeidet som i flere tiår har bidratt til barn og unge i sørlige Afrika kan delta i trygge og velorganiserte idrettsaktiviteter.

Stort behov

— Til tross for at NIF har jobbet i Zambia og Zimbabwe i mange år allerede, er de viktig å anerkjenne at idretten i de to landene har mange utfordringer og at utvikling tar lang tid. Som samfunnet for øvrig, har idretten i Zambia og Zimbabwe store utfordringer knyttet til seksuell trakassering, korrupsjon og andre former for maktmisbruk, sier Ødegaard.

NIF samarbeider i Zambia og Zimbabwe hovedsakelig med partnere som olympiske- og paralympiske komiteer og særforbund. I tillegg samarbeider NIF med idrettsmyndigheter og andre sivilsamfunnorganisasjoner som bruker idretten i sitt arbeid eller som jobber opp mot samme målgrupper som NIF.

— Når man vet at rammebetingelsene til idretten er begrensende, blir behovet for internasjonalt samarbeid stort, sier Ødegaard.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT