Idrettsforbundet og Norad fortsetter samarbeidet i tre nye år

Camilla Grande fra Senja er frivillig som Idrettens fredskorps i Malawi. Avtalen med Norad betyr at Idrettsforbundet også i årene som kommer vil sende frivillige til Sør. Foto: Norges idrettsforbund / Geir Owe Fredheim
Annonse
norad_foto_geirowefredheim
Camilla Grande fra Senja er frivillig som Idrettens fredskorps i Malawi. Avtalen med Norad betyr at Idrettsforbundet også i årene som kommer vil sende frivillige til Sør. Foto: Norges idrettsforbund / Geir Owe Fredheim

– Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien av NIFs sitt arbeid i det sørlige Afrika, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet.

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) og Idrettsforbundet har forlenget avtalen for tre nye år. NIF skal fortsette å jobbe med samarbeidspartnernes utvikling av demokratiske, rettighetsbaserte og etterrettelige organisasjoner, samt gi flere barn og unge får mulighet til å delta i idrettsaktiviteter.

— NIFs merverdi inn i det internasjonale utviklingssamarbeidet er først og fremst den lange erfaringen med likestilling, inkludering og barneidrett. NIFs lange erfaring med idrettsbistand i Afrika, gjør at både norske myndigheter og samarbeidspartnere i Sør ønsker å samarbeide med NIF, sier Fredrik Ødegaard, rådgiver internasjonalt utviklingssamarbeid i Idrettsforbundet i en pressemelding.

Avtalen, som har en verdi på 27 millioner kroner, sikrer NIF muligheten til å videreføre bistandsarbeidet som i flere tiår har bidratt til barn og unge i sørlige Afrika kan delta i trygge og velorganiserte idrettsaktiviteter.

Stort behov

— Til tross for at NIF har jobbet i Zambia og Zimbabwe i mange år allerede, er de viktig å anerkjenne at idretten i de to landene har mange utfordringer og at utvikling tar lang tid. Som samfunnet for øvrig, har idretten i Zambia og Zimbabwe store utfordringer knyttet til seksuell trakassering, korrupsjon og andre former for maktmisbruk, sier Ødegaard.

NIF samarbeider i Zambia og Zimbabwe hovedsakelig med partnere som olympiske- og paralympiske komiteer og særforbund. I tillegg samarbeider NIF med idrettsmyndigheter og andre sivilsamfunnorganisasjoner som bruker idretten i sitt arbeid eller som jobber opp mot samme målgrupper som NIF.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

— Når man vet at rammebetingelsene til idretten er begrensende, blir behovet for internasjonalt samarbeid stort, sier Ødegaard.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!