torsdag, juli 7, 2022
- Annonse -
Støtt Transit magasin med et abonnement

Norge dobler støtten til Det grønne klimafondet

Statsminister Erna Solberg og FNs generalsekretær, Antonio Guterres. Foto: UN Photo/Evan Schneider
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
SG with
Statsminister Erna Solberg og FNs generalsekretær, Antonio Guterres. Foto: UN Photo/Evan Schneider

På FNs klimatoppmøte søndag annonserte statsministeren at regjeringen vil doble bidraget til Det grønne klimafondet fra 400 millioner til 800 millioner kroner per år fra 2020.

Det grønne klimafondet er sentralt for at verden skal nå målene i Paris-avtalen om at temperaturen globalt ikke øker med mer enn to grader.

— Det grønne fondet har levert gode resultater. Fondet gjør en viktig innsats for at verden skal nå målene i Paris-avtalen og at de mest sårbare landene skal få større motstandsdyktighet mot klimaendringene. Derfor vil vi doble vi støtten til fondet fra neste år, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

 

I følge FNs klimapanel fører klimaendringene til mer ekstremvær, kamp om naturressurser, at mennesker drives på flukt, økte helseproblemer, redusert økonomisk vekst og økte forskjeller. Det er de mest sårbare gruppene og de mest sårbare landene som rammes hardest.

Det grønne klimafondet ble opprettet av FNs klimakonvensjon i 2010. Fra 2015 til 2018 har Norge bidratt med 1,68 milliarder kroner til fondet. Fondet har så langt godkjent 111 prosjekter i 99 land, til en samlet verdi på over fem milliarder dollar.

— De globale klimaendringene er en av de største utfordringene vi står overfor og undergraver fremskritt på områder som fattigdomsbekjempelse, utdanning og helse, sier statsminister Erna Solberg.

- Annonse -Frontrunner.site
- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin