Seks nye stater har ratifisert FNs atomvåpenforbud

Seks nye land ratifiserer. Fra seremonien i New York, 26. september. Foto: ICAN
Annonse

Denne uken har seks nye stater ratifisert og ni land har signert FNs atomvåpenforbud (TPNW).

Dette innebærer at forbudet nå har 32 ratifikasjoner og 79 signaturer.

Dette er de nye landene som nå har ratifisert: Bangladesh, Ecuador, Kiribati, Laos, Maldivene og Trinidad & Tobago. Disse landene leverte inn sine dokumenter som bekrefter ratifiseringen under en seremoni i New York, den 26. september, som også er FNs internasjonale dag for total avskaffelse av atomvåpen.

I tilegg undertegnet disse landene sin tilslutning til avtalen: Botswana, Dominica, Grenada, Lesotho, Maldivene, Saint Kitts & Nevis, Tanzania, Trinidad & Tobago, Zambia.

Nyvalgt president for FNs generalforsamling, Tijjani Muhammad-Bande fra Nigeria, åpnet seremonien og presierte forbudets betydning for å utrydde atomvåpen:

— Vi roser stater som har sluttet seg til TPNW og oppfordrer de som ikke har gjort det, å delta med dette nødvendige tiltaket, sa Muhammad-Bande til FNs generalforsamling tidligere på dagen.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

LES OGSÅ: Oslo er nå 14. norske by som støtter FNs atomvåpenforbud

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!