Seks nye stater har ratifisert FNs atomvåpenforbud

Seks nye land ratifiserer. Fra seremonien i New York, 26. september. Foto: ICAN
Annonse
Seks nye land ratifiserer. Fra seremonien i New York, 26. september. Foto: ICAN

Denne uken har seks nye stater ratifisert og ni land har signert FNs atomvåpenforbud (TPNW).

Dette innebærer at forbudet nå har 32 ratifikasjoner og 79 signaturer.

Dette er de nye landene som nå har ratifisert: Bangladesh, Ecuador, Kiribati, Laos, Maldivene og Trinidad & Tobago. Disse landene leverte inn sine dokumenter som bekrefter ratifiseringen under en seremoni i New York, den 26. september, som også er FNs internasjonale dag for total avskaffelse av atomvåpen.

I tilegg undertegnet disse landene sin tilslutning til avtalen: Botswana, Dominica, Grenada, Lesotho, Maldivene, Saint Kitts & Nevis, Tanzania, Trinidad & Tobago, Zambia.

Nyvalgt president for FNs generalforsamling, Tijjani Muhammad-Bande fra Nigeria, åpnet seremonien og presierte forbudets betydning for å utrydde atomvåpen:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

— Vi roser stater som har sluttet seg til TPNW og oppfordrer de som ikke har gjort det, å delta med dette nødvendige tiltaket, sa Muhammad-Bande til FNs generalforsamling tidligere på dagen.

LES OGSÅ: Oslo er nå 14. norske by som støtter FNs atomvåpenforbud

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!