Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Verdens største gruveselskap bytter ut kull med fornybar energi i to gruver i Chile

escondida_chile_141119
Kobbergruven Escondida i Chile. Foto: BHP Group.

BHP er blant de 20 selskapene i verden som slipper ut mest klimagasser. Oljefondet har eierandeler i selskapet, som nå kutter kull.

Det er fagpresseorganet Arbeidsmanden som skriver dette, og siterer e24.

Ifølge E24 skal BHP kutte kullkraft som energikilde til kobberutvinningen sin i to gruver, Escondida (bildet) og Spence i Chile, og erstatte det med fornybar energi. Omstillingen er ventet å være ferdig i 2025, og skal gi et utslippskutt på 3 millioner tonn CO2-ekvivalenter, heter det. Escondida-gruven er verdens største leverandør av kobber. BHP venter også å spare ca 20 % i energikostnader etter omleggingen.

BHP het tidligere BHP Billiton, og er en sammenslåing av det australske selskapet Broken Hill Proprietary Company og det britiske Billiton, med nederlandsk og sørafrikansk opprinnelse. Hovedkontorene ligger i Melbourne og London. BHP har om lag 100.000 ansatte og er representert i 25 land.

Toppsjefen i BHP avd. Amerika, Daniel Malchuk, uttalte ifølge The Guardian i juli i år at håndtering av klimakrisen vil kreve av oss den største globale mobiliseringen vi har hatt siden andre verdenskrig.

Selskapet har i år lansert et 5-årig investeringsprogram øremerket klima, verdt om lag 3,6 mrd kroner. Det skal investeres i teknologiutvikling for å kutte utslipp fra egen produksjon, og fra utslipp som stammer fra bruk av produktene som selskapet leverer.

Det norske Oljefondet har eierandeler i BHP Group.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT