Kobbergruven Escondida i Chile. Foto: BHP Group.
escondida_chile_141119
Kobbergruven Escondida i Chile. Foto: BHP Group.

BHP er blant de 20 selskapene i verden som slipper ut mest klimagasser. Oljefondet har eierandeler i selskapet, som nå kutter kull.

Det er fagpresseorganet Arbeidsmanden som skriver dette, og siterer e24.

Ifølge E24 skal BHP kutte kullkraft som energikilde til kobberutvinningen sin i to gruver, Escondida (bildet) og Spence i Chile, og erstatte det med fornybar energi. Omstillingen er ventet å være ferdig i 2025, og skal gi et utslippskutt på 3 millioner tonn CO2-ekvivalenter, heter det. Escondida-gruven er verdens største leverandør av kobber. BHP venter også å spare ca 20 % i energikostnader etter omleggingen.

BHP het tidligere BHP Billiton, og er en sammenslåing av det australske selskapet Broken Hill Proprietary Company og det britiske Billiton, med nederlandsk og sørafrikansk opprinnelse. Hovedkontorene ligger i Melbourne og London. BHP har om lag 100.000 ansatte og er representert i 25 land.

Toppsjefen i BHP avd. Amerika, Daniel Malchuk, uttalte ifølge The Guardian i juli i år at håndtering av klimakrisen vil kreve av oss den største globale mobiliseringen vi har hatt siden andre verdenskrig.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Selskapet har i år lansert et 5-årig investeringsprogram øremerket klima, verdt om lag 3,6 mrd kroner. Det skal investeres i teknologiutvikling for å kutte utslipp fra egen produksjon, og fra utslipp som stammer fra bruk av produktene som selskapet leverer.

Det norske Oljefondet har eierandeler i BHP Group.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)