- Annonse -
FIVH søker fundraisere

PODKAST: Land havner i gjeldskriser igjen og igjen, og en av grunnene er at det ofte er lite åpenhet rundt lånene som blir gitt. 
Tegnestripe bred[1]

Bankene har kommet med tiltak som skal sikre mer åpenhet, men det er noen punkter som lugger litt: Når lån kan tas opp og gis helt i skjul, er det vanskelig å kreve ansvarlighet fra styresmakter og banker. Befolkningens mangel på innsyn i statens låneopptak kan bli et demokratisk problem, og kan skjule korrupsjon og andre ulovlige finansstrømmer. Vil bankenes eget tiltak for åpenhet bidra til å løse problemet?

Vi prøver å finne svar, sammen med daglig leder i SLUG, Henrik Hvaal, seniorrådgiver i Transparency International, Gro Skaaren-Fystro og sjefsøkonom i Eikagruppen Jan Andreassen.
 
Hør podkasten Gjeldsbrevet her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/722651446″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Podkasten Gjeldsbrevet er produsert av SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk. SLUG jobber for rettferdig internasjonal finanspolitikk, ansvarlig utlån og låneopptak og gode løsninger på gjeldskriser. Gjeldsbrevet er produsert av Von kommunikasjon med støtte fra Norad.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin