Glasgow er vertsby for FNs 26. klimakonferanse, november 2020. Allerede nå har COP26-sjef Claire O'Neill fått sparken. Foto: Flickr/Praseg
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Ifølge The Guardian skal det være et ønske fra statsminister Boris Johnson om ha et mer kjent navn i lederposisjonen, for eksempel en med bakgrunn fra diplomatiet eller en minister, som førte til at Claire O´Neill fikk sparken.

Men det spekuleres også på om det er O´Neills angivelig frittalende stil som førte til hennes avgang. En kilde sier til The Guardian at de som arrangør er kommet bakpå i forberedelsene til toppmøtet:

“Konferansen er vårt siste virkelige håp i arbeidet med å stoppe farlig global oppvarming, og vi trenger en størrelse for å få oss tilbake på sporet”, uttaler kilden.

På COP26 skal landene som er med i Parisavtalen melde inn økte nasjonale klimamål, i tråd med Parisavtalens intensjon om å begrense global oppvarming til under to grader.

Fakta: FNs 26. klimakonferanse – COP26

  • Avholdes 9. til 19. november 2020, i Glasgow, Skottland.
  • Det er Storbritannia og Italia som i fellesskap er vert for COP26, men Glasgow har fått oppgaven å være vertsby for konferansen.
  • FNs klimakonferanse er en årlig konferanse der landene som har ratifisert FNs klimakonvensjon evaluerer fremdrift, og forhandler om tilleggsprotokoller til konvensjonen.
  • FNs første klimakonferanse ble holdt i Berlin i 1995. COP21 i Paris i 2015 vedtok Parisavtalen.

(Kilde: Unfccc.int / FN.no)

- Annonse -
- Annonse -