5 lydbøker: Lær mer om verden

Forstå verden bedre ved å lytte!

5 lydbøker, 5 forfattere. Lytt hos Storytel
5 lydbøker, 5 forfattere. Forstå verden bedre gjennom bøkene til Yuval Noah Harari, Nadia Murad, Erika Fatland, J.D. Vance og Tore Linné Eriksen. Foto: Cappelen Damm / Fred R. Conrad/Redux Pictures LLC /  Luke Fontana

Forstå verden bedre ved å lytte!

Yuval Noah Harari – 21 tanker for det 21. århundre

Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Forfatteren av Sapiens og Homo Deus tar oss her med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål. Er vi fremdeles i stand til å forstå den verdenen vi har skapt? Lytt til lydboken her.

Lydbokomslag - Storytel

Erika Fatland – Sovjetistan

En enestående reiseskildring fra fem tidligere sovjetrepublikker. Turen går gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan, og byr på gripende menneskemøter og innsikter i hvordan sovjetarven har preget landene. Lytt til lydboken her.

Lydbokomslag - Storytel

Nadia Murad – Den siste jenta

Nadia Murad ble tildelt Nobels fredspris i 2018. Fire år tidligere ble hennes landsby inntatt av IS-styrker. De holdt henne som sex-slave inntil hun ved et lykketreff klarte å rømme. Denne boka er Nadias viktige arbeid i å formidle overgrepene begått i IS’ navn, og et nødvendig bidrag i arbeidet med å bekjempe dem og stille dem til ansvar for sine handlinger. Lytt til lydboken her.

Lydbokomslag - Storytel

J.D. Vance – Hillbillyens klagesang

En sterk og sviende skildring av forfatterens klassereise, men også en treffende beskrivelse av diskrimineringen, samt de strukturelle og kulturelle barrierene som møter mange av dagens fattige. Det en rapport fra USA, men også en generell refleksjon over det som venter ethvert samfunn, dersom vi ikke tar på alvor konsekvensene av økte forskjeller i befolkningen. Lytt til lydboken her.

Lydbokomslag - Storytel

Tore Linné Eriksen – Sør-Afrikas historie

Stormakten på det afrikanske kontinentet har en særpreget historie med sterke innslag av undertrykking og rasisme. Denne boken tar for seg førkoloniale samfunn, apartheidregimets fremvekst og sammenbrudd, og den vanskelige overgangen til demokrati. Lytt til lydboken her.

Storytel er en strømmetjeneste som gir deg over 160 000 lyd- og e-bøker på norsk, svensk og engelsk rett på mobilen. Prøv Storytel gratis i 14 dager.