Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Skal kåre årets unge ildsjel innen bærekraft

FNs organisasjon for bærekraftig nærlingsliv, UN Global Compact Norge, skal sammen med initiativet Purpose17 dele ut en pris til årets Bærekraftspionér. Det er første gang denne prisen deles ut, og nå ønskes nominasjoner velkommen.

Kim Gabrielli, direktør for UN Global Compact Norge. Foto: UN GC.

– Midt oppe i pandemien er det vanskelig å tenke langsiktig, men ikke mindre viktig. Vi vil løfte opp de unge ildsjelene som er opptatte av bærekraft. De som hver dag står på for et mer bærekraftig samfunn og framtidas næringsliv, sier Kim Gabrielli (bildet), direktør i UN Global Compact Norge, i en pressemelding.

Purpose17 er opprettet av PR-byrået Nordic Screens og KPMG Pure Sustainability, som er revisjonsselskapet KPMGs bærekraftsinitiativ.

Ildsjel og nyskapende – for bærekraft i vid betydning

Bærekraftspionéren defineres som en person mellom 18-30 år som engasjerer, skaper begeistring og bruker sin påvirkning til å utgjøre en forskjell og vise at det nytter å bidra til en bærekraftig utvikling.

I kraft av å være en pionér er vedkommende også en foregangsperson, en som gjør noe nyskapende og som står på for det man tror på, heter det i beskrivelsen.

For å hjelpe folk litt på vei med å tenke ut mulige kandidater har de to arrangørene gitt noen konkrete eksempler på hva som kan kvalifisere til nominasjon:

  • Det kan være den unge gutten som fikk idrettslaget til å bedre inkludere psykisk utviklingshemmede, eller den unge ansatte som jobbet hardt for å få innført vegetarmandag på jobb.
  • Hva med den unge ildsjelen som tok initiativ til å organisere pride-festival for økt mangfold i bygda? Eller jenta som fikk kvinner til å engasjere seg i en lokal mannsdominert forening?
  • Kanskje er det den unge gründeren med en forretningside som har som ambisjon å rense havet for plast?

Kåring i september

Innen 1. juni skal det velges fem finalekandidater. Disse fem får spille inn en egen film om sitt bidrag, og deretter skal publikumsstemmer og en fagjury avgjøre hvem som blir årets Bærekraftspionér i 2020.

Fagjuryen består foreløpig av Kim Gabrielli, Sarah Natasha Melby, Stine Lise Hattestad Bratsberg og Bård Vegar Solhjell. Prisen vil bli delt ut 10. september på UN Global Compact Norges årskonferanse.

– Det er mange endringer som må til på et strukturelt nivå for å oppnå bærekraftig utvikling, men vi vil sammen med UN Global Compact Norge gjennom Bærekraftspionér løfte opp de mange små bidragene som i sum er noe vi trenger mer av for å ha sjans til å kunne nå FNs bærekraftsmål, sier Sarah Natasha Melbye i Nordic Screens på vegne av Purpose17.

FNs 17 bærekraftsmål skal nås innen 2030.

«Om dette skal oppnås må det skje store endringer over hele verden gjennom nye løsninger og bærekraftig innovasjon. Mange av disse endringene og løsningene kommer til å skje på øverste nivå, men mye skjer allerede på lokalt nivå», skriver UN Global Compact Norge.

Fakta: Dette er Purpose17

  • Purpose17 er en satsing for å nå ut til unge, på medieplattformene som unge bruker – med et mål om å inspirere, informere og engasjere unge til handling. Foreløpig har Purpose17 lansert Norges første YouTube-kanal med bærekraft som hovedtema. Bak Purpose17 står Nordic Screens og KPMG Pure Sustainability som sikrer at kanalen er uavhengig og redaktørstyrt, bygget på journalistiske prinsipper og har solid faglig tyngde.
  • UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Norgeskontoret åpnet i 2019 med Kim Gabrielli som direktør. I Norge er nærmere 170 bedrifter og organisasjoner medlemmer.
  • Mer informasjon om prisen og skjema for nominasjon av kandidater her.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT