Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Silje Ask Lundberg tar ikke gjenvalg som leder i Naturvernforbundet

Lundberg har ledet Naturvernforbundet siden 2016, men har gitt beskjed til valgkomiteen og landsstyret om at hun ikke tar gjenvalg på landsmøtet i april neste år.

Det meddeler hun i en post på egne Facebook-sider.

I noen oppsummerende linjer tar hun for seg høydepunkter hun har opplevd i sin tid i organisasjonen, og aller øverst plasserer hun Arbeiderpartiets vending i saken om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Hun nevner også det faktum at Naturvernforbundet siden 2016 har økt medlemstallet sitt med nesten 50 %, og nå er oppe i mer enn 35 000 medlemmer. Hun hedrer videre en veteran i organisasjonen, Per Flatberg (83), som ble dømt for oppvigleri etter Alta-aksjonene, og siden fikk kongens fortjenestemedalje. «Per har vært en stor støtte disse årene, og ikke minst en enorm inspirasjon», skriver Lundberg, som sier hun ennå ikke vet hva hun skal gjøre etter at hun går av som leder i april.

– Miljøengasjementet vil jeg uansett alltid ta med meg videre, skriver hun.

Naturvernforbundets valgkomite vil nå gå i gang med sitt arbeid i å innstille på ny leder, og medlemmer til sentralstyre frem mot landsmøtet i april neste år. Valgkomiteen tar imot innspill til kandidater fra medlemmer, lokallag og fylkeslag.

Frist for å sende inn innspill til komiteen er 15. januar, og valgkomiteen vil legge frem sin innstilling fire uker før landsmøtet.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT