Silje Ask Lundberg tar ikke gjenvalg som leder i Naturvernforbundet

Silje Ask Lundberg. Foto: Naturpress
Annonse

Lundberg har ledet Naturvernforbundet siden 2016, men har gitt beskjed til valgkomiteen og landsstyret om at hun ikke tar gjenvalg på landsmøtet i april neste år.

Det meddeler hun i en post på egne Facebook-sider.

I noen oppsummerende linjer tar hun for seg høydepunkter hun har opplevd i sin tid i organisasjonen, og aller øverst plasserer hun Arbeiderpartiets vending i saken om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Hun nevner også det faktum at Naturvernforbundet siden 2016 har økt medlemstallet sitt med nesten 50 %, og nå er oppe i mer enn 35 000 medlemmer. Hun hedrer videre en veteran i organisasjonen, Per Flatberg (83), som ble dømt for oppvigleri etter Alta-aksjonene, og siden fikk kongens fortjenestemedalje. «Per har vært en stor støtte disse årene, og ikke minst en enorm inspirasjon», skriver Lundberg, som sier hun ennå ikke vet hva hun skal gjøre etter at hun går av som leder i april.

– Miljøengasjementet vil jeg uansett alltid ta med meg videre, skriver hun.

Naturvernforbundets valgkomite vil nå gå i gang med sitt arbeid i å innstille på ny leder, og medlemmer til sentralstyre frem mot landsmøtet i april neste år. Valgkomiteen tar imot innspill til kandidater fra medlemmer, lokallag og fylkeslag.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Frist for å sende inn innspill til komiteen er 15. januar, og valgkomiteen vil legge frem sin innstilling fire uker før landsmøtet.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar