Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Luftbro til voldsutsatte og isolerte kvinner i DR Kongo

Nobelprisvinner Dr. Denis Mukwege og Mission Aviation Fellowship (MAF) har det siste året jobbet for å etablere en luftbro slik at helsepersonell og pasienter trygt kan fraktes til og fra Panzi-sykehuset i Bukavu.

Organisasjonen MAF ble dannet av piloter etter andre verdenskrig og har også kontor i Norge. På initiativ fra MAF Norge og Sverige får nå Denis Mukwege anledning til transportere pasienter trygt og effektivt.

– Enkelte skadde kvinner er så desperate at de går i over en måned for å få hjelp i Bukavu. Bena deres er helt ødelagt når de kommer frem. Nå gjør bushflyene reisen mulig for de mest isolerte, sier Dr. Mukwege via en pressemelding fra MAF Norge.

Ifølge FN blir mer enn 1.000 kvinner og barn hver dag utsatt for seksualisert vold i den østlige delen av DR Kongo. Historien om DR Kongo er fortellingen om et frodig og mineralrikt land som har blitt robbet, utnyttet og slitt i filler av grådighet, ondskap og krig i flere tiår. Særlig har dette rammet kvinner og barn.

Denis Mukwege sammen med Willy Ludvigsen, daglig leder MAF Norge. Foto: MAF

Legeteam flys ut i jungelen

I DR Kongo er det å reise langs bakken svært krevende. Infrastrukturen er svært dårlig og noen steder helt fraværende. I enkelte områder er risikoen høy for overfall og drap. Bushflyene når ut der andre transportmidler ofte ikke kommer fram; Legeteam flys fra sykehuset ut til isolerte områder i jungelen der de nå opererer og gir sårt tiltrengt legehjelp lokalt. Mange kvinner er hardt skadet og fraktes derfor tilbake til sykehuset med bushfly for videre behandling.

 – Å ha MAF tilbake her i Bukavu er som et mirakel for meg. Jeg kan fortelle at dette er virkelig et svar fra Gud til kvinnene i Kongo, som går gjennom ufattelige lidelser, sier Dr. Mukwege.

Luftbroen er formelt et samarbeid mellom MAF Norge/Sverige og Panzi-sykehuset i Bukavu.

Dette er MAF

  • Mission Aviation Fellowship (MAF) ble stiftet etter andre verdenskrig av kristne piloter fra Storbritannia, USA, Australia og Sør-Afrika. Piloten Jan Ivar Andresen, presten Thomas Midtsund og tidligere generalsekretær i Strømmestiftelsen, Arne Nordahl, var initiativtagerne til dannelsen av MAF Norge.
  • MAF har 138 operative bushfly, med 5000 årlige ambulanseflyninger.
  • MAF flyr mer enn 1500 organisasjoner, b.la UNICEF, FN, Kirkens Nødhjelp, Tearfund, Oxfam, Medair, Reddbarna, CARE International, Røde kors og en rekke andre mindre og lokale organisasjoner som driver bistand og utviklingsprosjekter.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT