Verdens første energiøy lages i Danmark

Kan gi fornybar energi til over 3 millioner husstander.

Folketinget i Danmark har godkjent planene om å bygge en øy i Nordsjøen som kan produsere vindkraft til over 3 millioner husholdninger. Illustrasjonsfoto: Canva
Annonse
I 1991 var Danmark det første landet i verden til å bygge en vindmøllepark på havet. Takket være et nytt tverrpolitisk samarbeid igangsetter nå danskene arbeidet med å utvikle en energiøy. Konstruksjonen av energiøya vil være danmarkshistoriens største byggeprosjekt, og har som formål å dekke elektrisitetsforbruket til opp mot 10 millioner europeiske husholdninger. Danmark, som […]
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her