Folketinget i Danmark har godkjent planene om å bygge en øy i Nordsjøen som kan produsere vindkraft til over 3 millioner husholdninger. Illustrasjonsfoto: Canva
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
I 1991 var Danmark det første landet i verden til å bygge en vindmøllepark på havet. Takket være et nytt tverrpolitisk samarbeid igangsetter nå danskene arbeidet med å utvikle en energiøy. Konstruksjonen av energiøya vil være danmarkshistoriens største byggeprosjekt, og har som formål å dekke elektrisitetsforbruket til opp mot 10 millioner europeiske husholdninger. Danmark, som består av over 400 øyer, er klare for å legge til en ny. Flertallet i det danske folketinget stemte for det historiske byggeprosjektet som innebærer å lage over 120.000 kvadratmeter […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin