Norgesbaserte Mowi er et av konsernene som trekkes fram i rapporten. Bakgrunnsfoto av oppdrettsanlegg i Chile. Innfelt: Lakseoppdrett pådrar seg vesentlige økonomiske, sosiale og miljømessige kostnader, sier forskningsdirektør Eilís Lawlor. Kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Helge Hjetland, er nær totalt avvisende til rapporten.
Forskningsorganisasjonen Just Economics hevder at de negative virkningene av lakseoppdrett på global basis har kostet svimlende 50 milliarder dollar.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement or Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)